Cypern, Paphos - attraktioner

Paphos är den mest elitiska orten på ön Cypern, som också är en kulturell och historisk stadskärna. I antiken var Paphos ansedd till huvudstaden på ön under ganska lång tid, och idag är det bara en vacker gammal stad, tillsammans med den berömda Darnaka, Protaras och Nicosia, som har sin historia och fortfarande slutar inte locka turister med sitt kulturarv. Pathos består av två delar - den övre och nedre staden. Övre staden är faktiskt det administrativa centrumet av Paphos, där det finns många olika byggnader. Den lägre staden ligger längs kusten med många olika restauranger, barer, diskotek, olika nöjescenter och det är i denna del av Paphos att det finns ett stort antal sevärdheter.

Vart ska man åka och vad ska man se i Paphos?

Paphos vattenpark

Några kilometer från staden är det mest populära nöjescentret på Cypern - Aquapark "Aphrodite". Vattenparkens territorium är 35 tusen kvadratmeter. m, där det finns 23 bilder. Här hittar du ett stort antal glidbanor extrema för vuxna och säkra för barn. Dessutom har för barn en särskild barnavdelning skapats, där det finns en barnpool med vågor, ett piratskepp och till och med en vulkan. För din säkerhet är teamet av professionella räddare ansvariga här, och om det behövs kommer ambulansstationen personalen alltid att hjälpa dig.

Akvariet i Paphos

I hjärtat av staden är akvariet i Paphos - denna fantastiska plats kommer att vara en idealisk vila för hela familjen. Akvariet består av 72 stora tankar, som skapades med hjälp av den mest avancerade teknologin i USA. I varje tank finns en speciell belysning som betonar de intressanta invånarnas skönhet. Dessutom, det naturliga landskapet, vegetationen, vågorna - alla dessa akvariums skapare försökte få de verkliga förhållandena för fiskens livsmiljö närmare de nuvarande förhållandena. Som om man går längs havsbotten kommer man att kunna observera en rik samling av en mängd olika sötvatten- och marina fiskar som fördes från oceanerna, haven och floderna från hela världen.

Förutom många olika underhållningar, som redan nämnts, finns det ett exceptionellt antal intressanta platser i Cypern i Paphos.

Tombs of Kings i Paphos

Kungliga gravar skäras direkt in i berget av berömda Hill Factory. Faktum är att ingen enda kung begravdes här, bara gravarna ser så majestätiska och vackra ut att det verkar som om de verkligen skapades för att begrava de blå blodfolket. Dessa gravar är som små palats med kolumner halls, vars väggar är dekorerad med målningar, sten carvings och fresker.

Kyrkor och kloster i Paphos

Förutom de gamla monumenten, utmärker Paphos bland andra Cyperns städer genom antalet antika kloster, katedraler och kyrkor under tidig kristen tid. I närheten av Paphos bevaras basilikerna från 10: e-12: e århundradet, liksom gamla kyrkor som kyrkan St. Paraskeva, Aya Solomoni kyrka, Our Lady of Chrysopolitissa Church, Theoskepasti Church (Gömd av Gud) etc. Det finns välbevarade och fungerande kloster i de omedelbara regionerna Paphos - klostret St Neophyte och klostret Panagia Chrysorroiatissa.

Faktum är att det inte är alla de unika attraktionerna i Paphos, som för närvarande inte upphör att locka turister och älskare att shoppa i Grekland från hela världen. Här kan du också se många olika museer, gamla slott och arkeologiska parker. Dessutom kan du slappna av på sandstränderna i staden, och njut av den helande luften i den omgivande naturen.