Sevärdheter i Samara-regionen

Samara-regionen, som sträcker sig över sydöstra delen av den ryska federationens europeiska del, passerar genom Volga. Detta vackra och pittoreska land är känt inte bara för en magnifik utsikt över den stora ryska floden, i dalen som sträcker sig riktigt förtjusande landskap: stigar och slätter med täta skogar, tätt täckta kullar. Det kommer inte vara tråkigt här för älskare av kulturell vila. Så, låt oss lära känna de mest intressanta sevärdheterna i Samara-regionen.

Zhigulevsky Reserve uppkallad efter I.I. Sprygina

Denna en av de mest kända reserverna i Samara-området täcker ett område på drygt 23 000 hektar. Det börjar vid Volga-floden och sträcker sig längs Zhigulibergen - ett förhöjt område med kullar med en maximal höjd på nästan 400 m. 200 arter av fåglar och 50 däggdjur lever på reservområdet. Av de tusentals växtarterna är endemiska och reliska exemplar representerade.

Nationalparken "Samarskaya Luka"

I östra delen av Zhigulevskaya Upland nära böjningen av Volgafloden sträckte Samarskaya Luka, som är en halvö. På parkområdet på 134 tusen hektar kan man inte bara se sällsynta växt- och djurarter, utan också besöka paleolithiska platser, Muromsky-staden - bosättningen av Volga Bulgarien och Repins husmuseum.

Bogatyrskaya Sloboda i Samara-regionen

I utkanten av Zhiguli finns ett arkitektoniskt objekt "Bogatyrskaya sloboda" i form av en gammal fästning i trä, omgiven av en palisad och vakttorn. Förutom att undersöka arkitekturproverna, är besökare inbjudna att festa på rätter från prinsens bord, åka längs floden på en båt, delta i hjältestörningar.

Historisk axel, Samara-regionen

På territoriet i Samara-regionen finns en unik Zavolzhsky Historical Shaft. Det är en jordaxel med en höjd av upp till 3 m och en längd på nästan 200 km, längs raka linjer. Staden Krasny Yar har även resterna av en fästning som var en del av detta defensiva system från attacker från Kalmyk-Bashkir-avdelningar fram till mitten av 18th century.

Ascension kloster i Samara regionen

I Syzran finns ett av de äldsta klostren i Samara-regionen - Ascensionsklostret, grundat år 1685. De första byggnaderna i komplexet var trä. Klostrets huvudtempel, katedralen av Herrens himmelfärd i den rysk-bysantinska stilen, byggdes 1738.

Heliga Cyril och Methodius kyrka i Samara-regionen

I Samara 1994 byggdes den mest rymliga kyrkan i staden - Katedralen av Saints Cyril och Methodius. Den majestätiska byggnaden på 57 m höga (dess klocktorn når 73 m) kombinerar det ortodoxa kors-domed systemet och neoklassicism.

Museum-yurt "Murager" i Samara-regionen

Byn Bogdanovka har en kazakisk hantverk yurt av XIX-talet, där du kan bekanta dig med livsstil och traditioner för det nomadiska folket.

Tekniska museet i Samara-regionen

Bland museerna i Samara-regionen av särskilt intresse är Tekniska museet, öppnat på initiativ av AvtoVAZ 2001. Utställningen av denna öppna park erbjuder cirka 500 utställningar, bland vilka det finns exempel på militära vapen (till och med en ubåt), bilar, järnvägsutrustning (inklusive lokomotiv och lokomotiv), rymd- och teknikutrustning.

Syzran Kremlin i Samara-regionen

Staden Syzran är den enda Kreml i regionen. Denna defensiva fästning byggdes från slutet av XVII-talet, ursprungligen av trä och sedan av sten. Tyvärr har bara Sten Spasskaya tornet 27 m högt med ett ovanligt tälttak och klätterbröd överlevt från hela komplexet. Bredvid det står byggnaden av födelsekatedralen 1717 byggd.

Inkludera även i din resa och många andra vackra städer i Ryssland .