Komposit av frusna tranbär

I de mogna bär av tranbär finns ett stort antal vitaminer som är väsentliga för människokroppen av näringsämnen, makro- och mikroelement. Dessutom anses tranbär vara en utmärkt antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper.

I färsk form har tranbär en ganska specifik smak, som de säger, på en amatör. Men de fruktdrycker som framställs av det, komposit, gelé och bakade produkter har ett tillräckligt antal beundrare. Dessutom kan du använda både färska och frysta bär för att förbereda rätter, vilket också bevarar alla dess användbara egenskaper.

Därefter ska vi berätta för dig hur du ska laga komposten på frusna tranbär.

Recept för kompote av frusna tranbär och äpplen

ingredienser:

beredning

I en gryta med kokande vatten hälls i sockret, låt det lösa upp, tillsätt tvättade, skalade och skivade äpplen, frysta tranbär och återuppvärmas till kokning. Koka kompotet på låg värme i fem minuter, kasta en kvist mint, stäng av elden och täck med ett lock för att införa i trettio minuter.

En läcker komposit är klar. För att lägga till krydda och exotisk smak kan du lägga till apelsinskal eller några knoppar av en nejlikor.

Komposit av frusna tranbär och currants

ingredienser:

beredning

Häll i en lämplig storlek skål med vatten och lägg den på elden. Efter kokning löser vi sockret i vattnet, kastar tranbär och vinbär och väntar tills det kokar igen. Vi minskar värmen, koka i fem till sju minuter, stäng av ugnen och låt den brygga i trettio minuter.

Vi häller den färdiga kompoten på glasbehållare. Du kan äta både varmt och kallt.

Komposit av tranbär och jordgubbar för barnet

ingredienser:

beredning

Vi sätter vattnet i koka, kasta frusna bär av tranbär och jordgubbar och tillsätt socker till smak. Vi väntar tills det kokar och tar bort det från elden. Vi insisterar på att kyla ner, häll i en kopp och servera barnet med några kakor.