Körsbärskompot med ben för vintern

Sour-sweet, doftande bär är ett verkligt sommarmirakel och ett förråd av vitaminer. Vanlig, billig och älskad av många körsbär innehåller mängden vitamin C, jämförbar med citron och apelsin.

Läckra körsbärskompot

Innan du berättar hur man förbereder en kompote av körsbär med ben, kommer vi att förklara varför med ben. När man extraherar frön från någon bär, förloras mycket juice, bären är skadade och när matlagning ofta förlorar sitt normala utseende. Så, rulla upp den konserverade burken från körsbär med ben, räddar vi omedelbart både utseende och bärbarhet. För att komposten visade sig vara speciellt doftande, kan du lägga till lite hallon, svarta vinbär eller mint till den. Men socker är en enskild sak. Du kan lägga till det, men du kan använda komposten av kompote från körsbär med ben utan socker. Låt oss börja med denna version av en enkel och mycket användbar dryck.

Snabb kompott för vintern

För att göra en komposit av körsbär med ben för vintern använder vi en sommarbär med ett ganska tätt kött, inte vattnigt, söt eller surt sött.

ingredienser:

beredning

Eftersom kompotet bryggs mycket snabbt, förbereder vi först disken: vi kontrollerar att det inte finns några sprickor, bubblor eller marker på glaset på glaset. Blöt i varmt vatten i ungefär en kvart i timmen, torka av all smuts med hjälp av bakpulver. Naturligtvis, efter detta måste burkarna sköljas mycket bra för att avlägsna resterande läsk. När våra tankar dränerar, fortsätt till matlagningen.

Berätta för dig hur man brygger en komposit av körsbär med ben. Körsbär sorteras, sätta bären i en sil eller kolsyrare och håll under en rinnande vatten i ca 3 minuter och överför dem sedan till en skål. I en stor kastrull, låt oss koka vattnet. I det brant kokande vattnet sätter vi alla körsbär och steriliserar omedelbart burkarna ovanför ångan. När kokan kokar, laga den på låg värme i exakt 3 minuter, häll sedan snabbt i förberedda behållare och rulla. Vi vänder bankerna och gömmer oss för ett par dagar. Därefter överförs komposten till ett kallt rum.

Man frågar ofta hur mycket körsbär som lagras i körsbär med ben. Det är enkelt. Denna kompote även i källaren kan hållas inte längre än ett år. I slutet av året kommer prussinsyra, som finns i benen av många typer av bär och frukter i små mängder, in i vätskan och komposit blir olämpliga för konsumtion.

Om det inte finns tillräckligt med utrymme

Det händer att alla älskar kompote i familjen, men det finns inte tillräckligt med platser i lägenheten, så du vill inte "rulla upp vattnet". Det finns en väg ut. Berätta hur du rullar för en kompositkörsbär med en sten. Denna nedsänkning tar upp lite utrymme på grund av att det nästan inte finns något vatten i den. Men på vintern, efter att du har öppnat burken, kan du överföra innehållet i en panna och laga en god dryck.

ingredienser:

beredning

Detta sätt att förbereda en komposit av körsbär med ben för vinteren är svårare, eftersom sterilisering krävs. Förbered bankerna. För detta recept är det bättre att använda 1,5-2 liter behållare, men om det finns många kompositälskare kan du rulla upp stora volymer. Bank min som använder någon avfettningsmedel, Skölj noggrant och låt dem tömma. Vi tvättar bären, byter dem på en sikt och lämnar i ungefär en halvtimme. Sedan sätter vi körsbär i burkar, försiktigt häller socker. Mängden socker kan vara stort beroende på dina önskemål.

Vi placerar burkarna i ett steriliseringsfartyg: ett stort bassäng, en panna, en tank som täcker behållarens botten med en handduk. Täck varje burk med lock, häll kallt vatten i behållaren och sätt på elden. Från början av kokande vatten vänta en kvart i timmen och rulla vår koncentrerade komposit.