Ketogen diet

Vad de inte klarar av att gå ner i vikt! Kända dieter på proteiner, även kända för att utesluta kolhydrater, ja, och idag talar vi om en diet för fetter! Det är i fetter. Vi kommer att konsumera och bryta ner fetter, detta är kärnan i kosten under den imponerande namnet - ketogen diet.

Mata kroppen

Som du vet är den mest lämpliga formen av näring för vår kropp kolhydrater. Anledningen är enkel - de splittras direkt och tar form av glukos, och vår hjärna - kroppens främsta sötningsmedel, kan inte "tänk" utan socker. Om vi ​​minskar kolhydraternas konsumtion från utsidan, kommer kroppen att börja extrahera dem från glykogenbutikerna. Och vad kommer att hända när de slutar? Därefter kommer preferenser vara proteiner. Det är - vi kommer antingen "mata" huvudsakligen proteinmat, eller proteinerna börjar bli extraherade från musklerna. Muskler vi kan "spara". För att göra detta bör du träna hårt och förbättra din diet med proteiner. Då behövs proteinerna för regenerering, och kroppen kommer att behöva smälta fetter för dess näring. Det är det!

Vad är ketoner?

När fetterna delas bildas produkterna av deras sönderdelning - ketoner, och själva kroppen går in i ketosfasen. Ketoner är giftiga, så du måste kunna hantera dem. En av fördelarna med en ketogen diet för viktminskning är att hjärnan är ganska nöjd med substitutionen av kolhydrater för ketoner.

Varför är ketoner farliga?

Ketoner är farliga liksom alla toxiner: de förgiftar kroppen, ger en stor belastning till njurar och lever, gör för "sura" miljöer. Men det är inte för ingenting att en ketogen diet är populär i bodybuilding - så att du kan skydda dig själv.

Hur hanterar man ketoner?

  1. Det bör ökas till 2 liter rent vatten. Detta kommer att bidra till avlägsnandet från kroppen av sönderfallsprodukter av olika slag.
  2. Kolhydrater - även vår lågkarbon diet utan dem kommer inte att göra. Måttligt kolhydratintag stoppar inte ketos, men det gör den här processen säker. Dessutom kommer förbrukningen av kolhydrater utan förlust av muskelmassa. För detta används en cyklisk ketogen diet. Dess kärna är att göra 1-2 dagar i veckan kolhydrat. Dessa dagar kommer musklerna att återställas tillsammans med glykogenreserven.
  3. Utbildning - fysisk aktivitet främjar ett snabbare avlägsnande av sönderfallsprodukterna i kroppen, och påskyndar processen med fettförbränning.

meny

Menyn med en ketogen diet av många vakter innehåller faktiskt en stor mängd Adepses. I vissa fall leder detta till en ökning av kolesterolhalten, hos andra - till en minskning av kolesterol. I alla fall kommer det att vara hyfsat att säga att du inte äter stekt alls och laga allt för ett par. Så, vår diet, ur denna synvinkel, kommer inte att väsentligt förändra hur sakerna går.

Till frukost erbjuder vi att göra äggröra från 2 ägg, tomat och gröna. Till lunch - grönsaksgryta med kött, ost och sallad. För att göra detta, ta 100g frusen grönsaksblandning, 100g kött, 40g ost, några löv av sallad och gurka.

Till middag, stek 200g av lodda, 1 ägg och förbered en sallad av gurkor, sallad, tomat. Innan vi lägger oss äter vi 100 g höstost.

I samma anda kan du göra en meny i 5 dagar (2 dagars ledighet för kolhydrater). Huvudförhållandet - vid låga carbdagar bör kolhydratintaget inte överstiga 30 g.

En nybörjarhandledning

För att gå på vägen för att gå ner i vikt med en ketogen diet, måste du ordentligt förbereda. En av de mest kompletta informationskällorna kommer att vara Lyle McDonalds bok om ketogen diet - The Cetogenic Diet: En komplett guide till Dieter och Practitioner .