Kan majs ges under amning?

Lakterande mamma är begränsad vid användningen av många livsmedel, eftersom vissa av dem orsakar allergisk reaktion hos barnet eller leder till uppblåsthet och kolik. Ofta gäller detta för alla slags grönsaker och frukter.

Med början på sommarsäsongen, rik på naturgåvor, vill min mamma berika kosten med god och hälsosam mat, och hon behöver veta om det är möjligt att äta majs under amning. Låt oss ta reda på om denna spannmålsodling är användbar för mamman och hennes barn, eller det bör kategoriskt uteslutas.

Vad är användbart i majs?

En produkt som majs är mycket rik på alla spårämnen och i mindre utsträckning vitaminer. Därför kommer det att vara användbart för både mor och barn, men om du följer åtgärden och inte överdriver. Det är inte rätt att tro att kolben bara innehåller stärkelse - det är inte så mycket, och det är i små mängder som är nödvändigt för alla.

Men på grund av den rika sammansättningen hos cobsna är det ganska tung mat, de borde konsumeras i begränsad mängd - en eller två per dag, annars inte bara barnet, men även modern kan ha ökad gasbildning och buksmärta. Dessutom innehåller majs inte gluten, vilket ofta orsakar allergier hos barn, och därför kan mamman äta det utan rädsla.

I vilken form använder du majs?

Självklart kommer det inte att finnas någon oro i öronen. Det är mycket användbart för utfodring mamma mamaliga - gröt från majsmjöl. Dessutom kan popcorn utan tillsatser även användas säkert när barnet redan har vänt om några månader. Men hur ska man vara med resten av disken från denna användbara spannmål?

Inte alla vet om det är möjligt att koka majs, eller bättre att äta konserverad vid amning. Båda är förvärmebehandlade och lämpliga för framställning av olika rätter, sallader.

Olyckligtvis, i bankerna som säljs i snabbköpet, har olika konserveringsmedel tillsatts och ibland färgen, vilket innebär att en sådan produkt för ammande mamma inte är önskvärd. Men kokt hemlagad majs är en väldigt användbar och värdefull produkt som en kvinna kan inkludera i sin kost inom en månad efter att ha fött.

Nu har du lärt dig huruvida det är möjligt att äta majs under amningen och det innebär att en kvinna kan ha en mycket varierad diet, eftersom det är en rätter och en ingrediens i sallader och soppor, samt allas favoritpopcorn eller bara heta sprit som sprinkles med salt.