Rådhusbyggnad


Sydafrika överraskar med en mängd olika sevärdheter och kulturella värderingar, en av de mest intressanta är i Durban - Durban stadshus. Stadshuset byggdes 1910 i Edwardian-barockstil. Byggnaden anses vara en exakt kopia av kommunen i Belfast, som ligger i Nordirland. Idag utövar stadshuset i Durban en viktig funktion - den rymmer Nationalmuseet för vetenskap och konstgalleri, så det är ett populärt resmål för turister och lokalbefolkningen.

Vad ska du se?

Stadshuset är en turistattraktion, det lockar turister med sin majestätiska kupol, som stiger över marken så mycket som 48 meter - det kan jämföras med ett tjugotalhus. Huvudkupolen kompletteras med fyra mer, dekorerad med statyer. Var och en av dem har betydelse och symboliserar litteratur, konst, musik eller handel. Därför är statyer viktiga inte bara för arkitektur, men också för historien om staden.

Inne i rådhuset är inte mindre vackert - byggnaden är dekorerad med färgstarka glasmålningar och utsökta balustrådar. Därför kan man komma in i stadens gäster och se det fantastiska ljusspelet som går genom glasmålningarna.

Var ligger den?

Stadshuset byggnaden ligger i Durban vid korsningen av Samora MAchel St och Anton Lembede St. Nästa kvarter är Durban National Museum och Old Courts Museum.