Abortiva tabletter - upp till vilken tid?

Oftast, kvinnor som har haft oönskade graviditeter, tänk på hur mycket du kan använda abortiva piller. Det är känt att ur medicinsk synvinkel är denna metod för abort den mest säkra och har praktiskt taget inga konsekvenser för en kvinna.

Vad är metoderna för abort?

Konstgjord, klassisk abort utförs upp till 12 veckor på kvinnans begäran. Senare utförs denna procedur endast om det finns sociala eller medicinska indikationer.

Vid den initiala graviditetsperioden kan abort utföras genom vakuum aspiration. Men oftast, i en period på upp till 12 veckor, utförs en medicinsk abort.

Vid vilken tidpunkt kan abortiva piller användas?

Om vi ​​pratar om tidpunkten för abortiva piller är det upp till 42 dagar av graviditeten. Den här tidsramen är godkänd. Med detta börjar räkningen från den sista dagen av den sista menstruationen.

I praktiken är det uppfattningen att sådana mediciner kan användas upp till 63 dagar. Men den mest optimala tiden för användning av aborttabletter är 4-6 veckor. Samtidigt utförs medicinsk abort i en poliklinisk miljö, i.en. en kvinna är inte skyldig att bli sjukhus.

Vilka droger används oftast för medicinsk abort?

Tabletter för tidig abort kan inte köpas självständigt på apoteket. Detta förklaras av det faktum att dessa läkemedel endast bör användas under medicinsk övervakning och i hans närvaro.

I regel utförs förfarandet för abort med medicinering i 2 steg. Så den första dagen ordineras kvinnan 600 mg av läkemedlet Mifegin, som hon tar i närvaro av en läkare. Efter 2 dagar ger 400 μg misoprostol, som används igen efter 3 timmar, i samma dos.

I de flesta fall börjar placentaavbrottsprocessen efter det andra intaget av misoprostol. Det är under påverkan av detta läkemedel att sammandragningen av livmodermometomet uppträder.

Vilken effekt har abortive piller på kvinnans hälsa?

Denna typ av medicin ger som regel inte skada och påverkar inte kvinnans reproduktionssystem arbete. Effekten av sådana läkemedel på hypotalamus-hypofyssystemet är minimal. Det är därför en kvinna behåller möjligheten att bli gravid och föda ett friskt barn senare.

Så, redan under nästa menstruationscykel kan ovulationsprocessen observeras och följaktligen är uppfattningen också möjlig. Men de flesta läkare rekommenderar inte att man planerar en graviditet i 3 månader efter en medicinsk abort.

Således borde varje kvinna veta innan den tid en abort utförs med användning av tabletter. I det fall då flickan lärde sig om graviditet efter 6 veckor är användningen av denna metod för att avsluta graviditeten oacceptabel. I sådana fall, läkare på begäran av en kvinna kan genomföra en klassisk abort. Det utförs exklusivt på ett sjukhus och kräver övervakning av kvinnan inom några dagar efter proceduren. Detta förklaras av det faktum att det finns en stor sannolikhet för komplikationer, som livmoderblödningen kan hänföras till .

Om vi ​​talar om bristerna i medicinsk abort, är det troligt att en del av fostret inte kommer att lämna livmodern, som i framtiden kan leda till utveckling av suppuration. Det är därför, oavsett hur graviditeten avbryts, bör utvärdering av resultaten av förfarandet med hjälp av ultraljud utföras.