Royal Botanic Gardens (Melbourne)


Royal Botanic Gardens ( Melbourne ) ligger på den södra stranden av Yarra River nära centrum. Här planterade mer än 12 tusen arter av växter, som representerar både australiensisk och global flora. Det totala antalet utställningar når 51 tusen. Detta stora växthus anses vara ett av världens bästa, eftersom det ständigt genomförs vetenskapligt arbete om urval av nya arter och anpassning av växter importerade från andra länder.

Historisk bakgrund

Botaniska trädgårdarnas historia går tillbaka till mitten av XIX-talet, när det snart bildades av Melbourne beslutades att skapa en lokal botanisk samling. De mjuka bankerna i Yarrafloden är bäst för detta. Ursprungligen fanns det inga trädgårdar, men en herbarium, men den dåvarande regissören Gilfoyl förändrade radikalt trädets ansikte, planterade den med många tropiska och tempererade växter.

Vad är Royal Botanic Garden i Melbourne?

Grenen på Botaniska trädgården ligger i förorten Cranburn, 45 km sydväst om Melbourne. Dess yta är 363 hektar och specialiseringen är odling av främst lokala växter i delen av australiensiska trädgården, som har funnits sedan 2006 och tilldelats många botaniska utmärkelser.

Direkt i staden ligger botaniska trädgårdar nära rekreationsområdena. Denna grupp omfattar Gardens of Queen Victoria, Alexandra Gardens och Kings Domain. Området har blivit fullständigt raffinerat sedan 1873, när de första sjöarna, stigarna och gräsmattorna uppträdde här. På Tennyson gräsmattan kan du se flera 120-åriga åldrar.

Idag är Botaniska trädgården värd för flera utställningar som motsvarar de flesta av de geografiska områdena på planeten: Sydkinesiska trädgårdarna, Nya Zeelandskollektionen, Kalifornien Garden, Australian Gardens, Tropical Jungle, Rose Alleys, Suckulent Garden och mycket mer. Fern, ekar, eukalyptus, kamelier, rosor, olika sorters succulenter och kaktusar och många andra representanter för världens vegetabiliska rike känns så mysiga här som i vilda djur.

En av de viktigaste utställningarna i samlingen är grenträdet - eucalyptus riverine, vars ålder når 300 år. Det var under honom, när staten Victoria var förklarad en autonom från Storbritanniens koloni. Men i augusti 2010 blev trädet allvarligt skadat av vandalerna, så dess öde är ifrågasatt. I Royal Botanical Gardens kan du träffa många representanter för den lokala faunan, inklusive fladdermöss, kukabarry, kakadu, svarta svanar, makomako (bell-birds).

Aktiviteter i Royal Botanic Gardens

Tack vare det pågående arbetet med studier av växter och identifieringen av deras nya arter, skapades det första National Victoria Herbarium här. Den presenterar cirka 1,2 miljoner exemplar av torkade representanter för floraens rike samt en omfattande samling av videomaterial, böcker och artiklar om botaniska ämnen. Även här är Australian Research Center for Urban Ecology, där särskild uppmärksamhet ägnas åt övervakningsanläggningar som växer i urbana ekosystem.

Förutom den vetenskapliga forskningen är Botaniska trädgården en plats för underhållande promenader. Här, piknik och teaterföreställningar tillägnad William Shakespeare (i januari och februari kostar kostnaden för biljetter 30 australiska dollar), liksom bröllop. I trädgården finns också en affär där du kan köpa allt som hör samman med växter: vykort, målningar och konstverk, böcker, hemtillbehör och souvenirer.

Hur kommer man dit?

Du kan komma hit antingen med kollektivtrafik eller med bil. Det finns en spårvagn 8 till trädgården, bredvid Domain Street och Domain Road. Du måste lämna vid stopp 21. På bilen från den södra delen av staden borde du gå till Birdwood Avenue och från norr - av Dallas Brooks Dr. Ingången till trädgården är gratis. Du kan besöka dem från november till mars från kl. 7.30 till 20.30, i april, september och oktober - från kl. 07.30 till 18.00 och från maj till augusti - från kl. 7.30 till 17.30.

Det är förbjudet att skada växter, eller fotografera eller skjuta video utan tillstånd från parkens administration.