Hypnostekniken

Hypnos är ett kraftfullt inflytande på den mänskliga psyken. Att införa en person i ett sådant tillfälligt tillstånd används olika tekniker. Oftast denna ljudeffekt. Som ett resultat av detta inflytande avbryts en persons medvetenhet, han kan utföra olika kommandon och ändra sitt beteende. Hypnos kan både skada och dra nytta av.

Typer av hypnos

Hittills finns det flera typer av hypnos:

För närvarande är de vanligaste moderna teknikerna hypnos som Erikson, konversation, mental, zigenare eller gata.

Hypnostekniker

  1. Ericksons hypnos. Tekniken för Ericksonisk hypnos erbjuder många tekniker och strategier. Dessa är taltekniker, indirekta förslag, icke-verbala effekter, samt tekniker för klassisk hypnos. Denna teknik av hypnos och förslag kan omedelbart introducera i en persons trance. Men för denna metod krävs inte trance.
  2. Konversationshypnos. I grund och botten uppnås det hypnotiska tillståndet genom inverkan av stark personlig energi och ögonkraften. Under konversationen är fraser byggda på ett sådant sätt att de fungerar som indirekta förslag och kommandon. Det här är en klassisk hypnos där vissa inställningar görs med hjälp av välformulerade fraser.
  3. Gypsy eller gatahypnos. Detta är tekniken för snabb hypnos. Här liknar teknikerna Ericksonisk hypnos. Tekniken av zigenarehypnos innefattar också blundering, tranceing, förslag (indirekt och komposit). Använd ofta frågor som leder en person till ett chocktillstånd, till förvirring.
  4. Mind hypnos. Tekniken av mental hypnos är uppnåendet av ett hypnotiskt tillstånd genom överföring av tankar, d.v.s. utan förslag högt. Hypnotisten måste kunna överföra tankar på avstånd.

Det finns flera praktiska metoder för Erikson, hur man behärskar hypnostekniken och introducerar en person i trance. Här är bara några av dem.

  1. "Säg JA!". Under samtalet är det nödvändigt att göra sådana uttalanden, med vilka personen nödvändigtvis kommer överens. Då kan du säkert lägga upp ditt förslag.
  2. Metoden för "polär reaktion". Denna metod fungerar i händelse av att samtalaren är van att göra motsatsen. Det är nödvändigt att bygga en fras så att personen har utfört dina instruktioner tvärtom.
  3. Zabaltyvanie. Sådana metoder används ofta av zigenare. prat disorienterar personen och går in i en trance.
  4. "Dubbel vägledning - överbelastning". Denna metod för införande i trance används av street scammers. Två närmar sig personen från olika sidor. De pratar oförskämt, de slår på axeln och vinkar i händerna. Allt detta överbelastar sinnet.
  5. " Bryt mallen." Denna metod bygger på förvirring. Var och en av oss använder standardmallar i vardagen. Om du sätter en person i en ovanlig situation kommer han att bli förvirrad överraskad, och det kommer att bli en "paus i mallen". För närvarande kommer eventuella förslag att fungera.