Progesteronbrist - symtom

Progesteron är ett könshormon som anses kvinnligt, men produceras också av en manlig kropp. I en kvinna produceras progesteron av äggstockarna, och hos män - av testiklar, oavsett kön, produceras en liten mängd progesteron av binjurarna (utsöndrar binjurskortet).

Om progesteron sänks och symtom föreligger är akut medicinsk behandling, undersökning och behandling nödvändig eftersom den normala hormonproduktionen bidrar till att förbereda och anpassa livmodern till graviditet, fostrets liv under graviditeten, skyddar bröstet från eventuell endometriecancer och bröstcancer. Också bristen på brist på progesteron och besläktade symtom påverkar kroppen positivt: ofta stämning, reglering av zink och koppar nivå i kroppen, reglering av blodsocker, stärker blodkärlen, hjälper till att sänka blodtrycket, förbättra libido, förhindrar allergier.

Brist på progesteron hos kvinnor - symtom

Om nivån av progesteron i honkroppen är låg kommer symtomen att vara följande: humörsvängningar, svullnad i bröstet och svullnad i buken, trötthet, huvudvärk, irritabilitet och intolerans. Före det månatliga symptomet på brist på progesteron har kvinnor också en kraftig viktökning på upp till 4 kg och smärta under menstruationen .

Diagnosen "brist på progesteron" dessa symptom garanterar inte, ibland är det bara en egenskap hos kroppen. För att säkerställa att det finns ett underskott av progesteron spelar ingen roll sammanfallet av symtomen, du behöver ett blodprov för progesteron. Det mest tillförlitliga sättet att upptäcka en defekt av progesteron är ett blodprov för progesteron. Analysen rekommenderas att göras på 22-23 dagen av cykeln.

Brist på progesteron vid graviditet - symptom

Hormonprogesteron kallas ett graviditetshormon. Progesteron utsöndrar den gula kroppen, men om befruktningen inte uppstår - den gula kroppen dör, och i 12-14 dagar finns det månatliga. Under graviditeten fortsätter den gula kroppen att producera progesteron till 16 veckor, det vill säga tills moderkroppen börjar producera hormoner i sig. För normal användning av fostret borde progesteron i en gravid kvinnas kropp öka. Om tecken på progesteronbrist noteras är en akut ökning av läkemedlet nödvändigt eftersom en nedgång i nivån kan leda till avbrott. Tecken på brist på progesteron under graviditeten bör snabbt bekräftas eller bekräftas genom att genomföra ett blodprov, och i efterföljande, att övervaka dess nivå tills själva födelsen.

Tecken på progesteronbrist hos kvinnor

Progesteronbrist kan vara ett symptom på sådana abnormiteter i kvinnans kropp: frånvaro av ägglossning, livmoderblödning, kroniska sjukdomar hos det kvinnliga könsorganet, otillräcklig funktion hos den gula kroppen eller placenta, sann graviditetsfördröjning, intrauterina tillväxtstörningar, menstruella oegentligheter.

Lågprogesteron hos män - Symptom

Tecken på lågt progesteron bidrar till en minskning av androgenens kropp - manliga könshormoner, vilket leder till en minskning av sexuell lust och sexuell förmåga hos män. En minskning av nivån av progesteron kommer att vara ett symptom på proliferation av prostatavävnad, eftersom det är produktionen av hormonprogesteron förhindrar processen att omvandla testosteron till dihydrotestosteron, vilket främjar prostata hyperplasi. Dessutom är en minskning av nivån av progesteron, orsakad av en minskning av binjursfunktionen, belagd med impotensutvecklingen.

Progesteron är ett kvinnligt könshormon som spelar en viktig roll i kroppen. Men i den manliga kroppen spelar det en viktig roll, så kontrollen av dess nivå är så viktig. Det är nödvändigt att lyssna på din kropp, att ta tester i tid och inte att avvisa medicinering.