Blodproppar med menstruation - orsakerna

Varje kvinnlig organism är individuell, och ett fenomen som menstruation kan ske med vissa särdrag. Så, många tjejer firar upprepade gånger utseendet av stora blodproppar med menstruation, men de vet inte orsakerna till detta fenomen. Låt oss ta en närmare titt på denna situation och försöka ta reda på vad detta kan indikera.

Vilka är orsakerna till utseendet av rikliga perioder med blodproppar?

I medicinen kallades en sådan kränkning, där menstruationsutsläppen är så riklig att tjejerna tvingas ersätta den hygieniska kudden varje timme, kallas menorragi. Det bör noteras att varaktigheten av blodig urladdning i sådana fall når 7 dagar.

Men inte alltid riklig menstruation kan betraktas som en överträdelse. Så, för en kvinna med övervikt är stora perioder en vanlig förekomst. Dessutom måste det sägas att karaktären av menstrual urladdning också beror på den ärftliga faktorn, d.v.s. om flickans mor hela tiden har rikliga månatliga utsläpp, så är det en stor del av sannolikheten för att detta kommer att observeras i henne.

Men ofta lång och stor volym menstruation är bara ett symptom på en gynekologisk sjukdom. Så ofta observeras detta med följande överträdelser:

  1. Förändring av hormonsystemets arbete och som en konsekvens, obalans. Så ofta med en liknande situation som står inför unga tjejer som nyligen har haft en menarche - den första menstruationen. Också rikligt månatligt - inte ovanligt för de kvinnor som under det senaste förflutit födde ett barn. Dessutom observeras storskalig menstruationstömning ofta hos kvinnor vars reproduktiva funktioner befinner sig i dämpningsstadiet, klimakteriet.
  2. Alla ovanstående situationer kännetecknas först och främst av det faktum att östrogenhalten med dem i honkroppen ökar, samtidigt som koncentrationen av progesteron minskar. Detta leder till det faktum att livmoderns slemhinna kraftigt förtärkar. Som ett resultat, tillsammans med menstruationsblod, kommer blodproppar också ut.
  3. Även hos kvinnor av reproduktiv ålder kan en av orsakerna till hormonell obalans och följaktligen smärtsamma perioder med blodproppar vara användning av orala preventivmedel eller installation av en intrauterin enhet.
  4. Endometrios ses ofta av läkare som en av orsakerna till menstruation med blodproppar och ibland med slem. Denna sjukdom utvecklas mot bakgrund av hormonella förändringar i bakgrunden.
  5. Utseendet av neoplasmer i livmodern. Intensiv menstruation är som regel ett fenomen av sådana sjukdomar som myom, polycystos, polypos etc.
  6. Sjukdomar i bäckenorganen kan vara en orsak till utseendet av blodproppar i slutet av menstruationsperioden. I detta fall kan sådana patologier ha både infektiös och inflammatorisk natur.

Vad kan ytterligare leda till att menstruation uppträder med blodproppar?

Förutom de ovan nämnda sjukdomarna kan kroniska sjukdomar i sköldkörteln, lever, njurar också leda till liknande fenomen.

För de kvinnor som har oegentligheter i blodkoagulationssystemet är en omfattande menstrual urladdning vanligt förekommande. För att bestämma de möjliga orsakerna till män med blodproppar utan smärta (om de är milda eller rikliga), bör en kvinna konsultera en läkare. Först efter att ha passerat den fullständiga undersökningen kommer det att vara möjligt att fastställa sanningen och föreskriva lämplig behandling.