Hur läckra att laga lamm?

Lamm är det viktigaste köttet för många folk i världen, vilket resulterat i att många recept och metoder för dess förberedelser i århundraden har uppfunnits. Våra recept berättar om metoderna för att bli av med den specifika lukten av köttet och rätt förberedelse för matlagning.

Hur man smaka och snabbt laga lamm utan lukt i ett pannrecept

ingredienser:

beredning

Kött för stekning är önskvärt att välja med fett, då sannolikheten för att den kommer att torka minskar, och köttet blir mycket smakligare när det rostas i sitt eget fett. Lamm ska tvättas och skäras i små portioner, inte mindre än 100 gram. Häll yoghurten i kakan, häll marjoram, finhackade gröna och pressa ut vitlöket, sätt sedan köttet och blanda det bra. Denna marinaden kommer inte bara att avlägsna lukten, men det kommer också att göra köttet mer ömt, och det tar bara 5-6 timmar för marinering, men om du har tid kan du hämta mer.

Efter marinering, tvätta köttet och torka det bra med handdukar och lägg det på en förvärmd panna med smör. Steg vid hög temperatur, stek i ca 3-4 minuter, minska sedan temperaturen och tillsätt kokande vatten så att det är jämnt med köttet. När vattnet har kokt, häll löken i köttet, tillsätt salt, peppar och öka temperaturen. Beredskap bestäms av läget av lök och skorpa på köttstycken.

Hur gott att laga lamm i ugnen?

ingredienser:

beredning

För bakning är det bättre att köpa inte ångat lamm, men moget, det som efter slaktet hängde på en sval plats i flera dagar. Även om det torkas blir köttet mer ömt och mycket mer lämpligt för bakning.

Först och främst är det nödvändigt att ta bort den övre filmen från hela fotens yta, den här filmen stör köttberedningen, dessutom kan det vara chips efter avbening. I höftledets område måste benet klippas och dras ut ur venen där det är källa till en obehaglig lukt. Om du fortfarande hade ett främre ben med en scapula, måste du ta bort det triangulära benet, det är inte alls svårt. Efter en bra tvätt och torka din fot, gnugga händerna med gröna kvistar av thailändsk eller rosmarin med stort salt, strö kött, gör detsamma med zira och sprut sedan med peppar. Nu måste du gnugga kryddor och salt i kött, men utan fanatism kan du inte skada integriteten på själva stycket. Vrid sedan foten och upprepa alla procedurer som görs med salt och kryddor.

Vik benet i folie så att juicerna som släpps inte kan strömma ut på något sätt, för en sådan situation kan bli en komplett fiasko, köttet blir väldigt torrt och hårt. Det första steget i matlagningen sker vid en temperatur av 230 grader, ca 40 minuter, och sedan kan värmen minskas till 170-180 grader och vänta ytterligare 2 timmar. 10 minuter innan målen kan du expandera folien, häll foten med saften och öka värmen till 250 grader.

Hur gott att laga lamm i en kittel?

ingredienser:

beredning

Några bitar av fårkött kommer att göra, men naturligtvis kött med ben är alltid smaker. Ta bort filmen från köttet, tvätta den och torka den och skära efteråt i små bitade bitar.

Mala fettet och sätt det i kålen så att det smälter, efter att du har fått sprickorna och lägger köttstycken, Allt lamm sätter omedelbart det är inte nödvändigt, det kommer att tömma saften och kommer inte att stekas. Lök hacka halvrunden och fäst på det redan välrättade köttet, och när det också förlorar sin färg och blir genomskinlig, kan du lägga moroten krossad i muggar. Vid färdiga morötter kan man salta och tillsätta kryddor, hälla öl och stäng locket, gryta lamm ska vara minst en timme, och vätskan från ölen ska helt och hållet förångas och lämna en smak. Ta ut köttet och strö det mycket finhackade gröna, och i den återstående såsen i såsen sätter du skivad kucchini, bara 5-7 minuter och den extra sidoparten är klar.