Hur baka karp i ugnen i folie?

I dagens recept kommer vi att berätta om nyanserna bakning karp i ugnen i folie. Med denna förberedelse visar sig fisken att vara speciell öm och saftig och kommer säkert att tacka dig med en utmärkt smak.

Hur baka hela karpen i ugnen i folie?

ingredienser:

beredning

Förberedelse av karp i ugnen i folien börjar med framställning av fisk. Vi rensar slaktkroppen från vågorna, lindrar visklinan, fenorna och svansen, tar bort gallen och tvättar fisken noggrant inifrån och ut. Nu torkar vi det noggrant, gnider det med salt och kryddor för fisk, strö med saften av en halv citron och låt den marinera i en timme.

Under denna tid är hälften av löken markerad med semirings, och morötterna gnids på rivaren. Passa grönsakerna i en stekpanna med raffinerad olja tills det är mjukt, i slutet av stekningen med salt och slipad peppar. Efter kylning blanda den resulterande grönsaksmassan med hälften av den totala mängden majonnäs, blanda och fyll den resulterande massan med fiskens buk. Vi gnuggar slaktkroppen med resterande majonnäs.

Den andra halvan av löken skärs i ringar, vi lägger det mesta på folien, vi placerar fiskkroppen på toppen och lägger ut resterande lök. Stänk fisken med lite raffinerad olja, tät folien och lägg den på en bakplåt, som i sin tur är inställd på en genomsnittlig nivå som värms upp till 185 grader i ugnen.

Hur mycket det kostar att baka karp i folie i ugnen beror på fiskens mått och vikt. För en slaktkropp som väger en halv kilo tar det ungefär trettio minuter.

Genom beredskap av en fylld karp bakad i ugnen i en folie kan du servera omedelbart, skifta till en maträtt, eller vrid folien och bruna fisken i fem minuter under grillen vid maximal temperatur.

Snabbbakat karprecept i ugn i folie med lök

ingredienser:

beredning

Förbered karpkroppen med hjälp av rekommendationerna från föregående recept och gnid det på alla sidor med salt. Lök rengörs och skuren i halva ringar. Blanda den med ärter, lägg till de brutna laurelbladen, salta av lite, strö med citronsaft och ät det med händerna.

Nu på foliearket sprider vi hälften av lökmassan, vi har karpkroppen ovanpå, vi lägger lite lök i buken och resten fördelas ovanifrån. Stänk fisken med lökolja, täta folien och placera disken på en bakplåt i en förvärmd ugn för 185 grader i fyrtio till femtio minuter. Om så önskas, tio minuter innan du är klar, vänd folien och baka fisken på toppen.