Turkis soppa - recept

Många gillar inte soppor på buljong eftersom de anser dem för högkalorier. Men kalkonkött i sig är en kaloriprodukt, så du kan utan tvekan laga soppa från kalkon och för barn och för dem som flitigt följer figuren.

Turkis soppa med nudlar

Du kan göra kalkonsoppa med nudlar lätt och transparent, om du ökar mängden vatten, eller gör det tjockt - som du vill.

ingredienser:

beredning

Fyll köttet med kallt vatten, lägg pannan på elden, koka upp, kasta bladblad och svarta pepparterter. På en liten eldkock i ungefär en timme.

Klar kött tar ut ur pannan, låt svalna och klippa i bitar. Morötter skärs i skivor högst 0,5 cm tjocka. I kokande buljong kastas de skivade morötterna, gröna bönor och nudlar. Koka till det ögonblick när nudlar når läget "al dente", och morötterna mjukhet.

Lämna tillagat kött i buljong och låt det koka i några minuter. När du serverar i varje tallrik, lägg till hackade gröna.

I stället för nudlar kan du alltid använda ris - du får inte mindre läckra kalkonsoppa. Riset måste först tvättas och hällas med kokande vatten i 5-10 minuter.

Turkis soppa

Om du gillar soppor som är tjockare, förbered sedan sopppuré från kalkon. Hans smak kommer att vara mer mättad och kan ersätta även den andra maträtten.

ingredienser:

beredning

Koka kalkon med kallt vatten, koka upp, ta bort skummet, tillsätt löken och skalade rötter och koka i ca 1-1,5 timmar på en liten eld. Avsluta kalkonen, hugga massan i en mixer. Tillsätt äggulor, grädde, hälften av smöret och blanda väl. Passera mjölet på den återstående oljan, svalna, lägg till buljongen, rör om, koka i ca 10 minuter, sedan spänna. Till saltpasset, tillsätt salt, socker och gnidad kalkon. Häll grytan på elden och koka i ca 10 minuter. När du serverar, lägg till finhackade gröna.

Turkis soppa med svampar

Receptet för att göra kalkonssoppa med svampar innehåller passande svampar med rötter - morötter, lök, selleri. Till buljongen lägger du till det färdiga dressingen och dekorera soppen med örter.

Soppa med kalkon köttbullar

ingredienser:

beredning

Skölj ris noggrant och häll kokande vatten i 5-10 minuter. Skiv kalkonfilén med två glödlampor genom köttkvarn, tillsätt salt, peppar, grädde, pressat ris och rör om packningsbrunnen. Forma köttbullar på en valnöt eller lite mer.

I en gryta för 2,5 liter, häll vatten, koka, sätt den revade moroten på en stor rivare. I kokande vatten sätter den skalade och riven moroten på en stor rivare, finhackad lök, kasta efter 5 minuter skivad potatis och koka i ytterligare 5 minuter. I kokande buljong, lägg till de formade köttbullarna och laga på låg värme tills riset är klart. Salt, peppar, i slutet av matlagningen kan du lägga till hackad vitlök, om du vill. När du serverar varje tallrik, dekorera med finhackade grönsaker av dill eller persilja.