Hur bager man äpplen i en mikrovågsugn?

Bakade äpplen hänvisar till maträtter. I denna form kan de användas av dem som inte får äta färsk frukt. Vi kommer att skingra myten att all kost är smaklös och kommer att berätta för dig hur man ska baka äpplen i en mikrovågsugn. Flera intressanta recept med läckra desserter väntar på dig nedan.

Recept för äpplen bakat i mikrovågsugn

ingredienser:

beredning

Mina äpplen tar noggrant ut kärnan med en kniv och gör ett snitt på toppen. Raisins med torkade aprikoser och häll kokande vatten i ca 5 minuter. Valnöthack. Vi kombinerar russin, tärnad aprikoser, nötter och körsbär från sylt. Vi fyller äpplen med den erhållna blandningen och smörjer toppen med honung. Vi lägger äpplen i en mikrovågsugn, täcka den med ett lock och baka det i en mikrovågsugn i 5 minuter.

Äpplen med stuga ost i en mikrovågsugn

ingredienser:

beredning

Vi rengör granatäpplen och tar ut kornen. Skölj matsost med socker, tillsätt granatäpple och blanda. I äpplen, skära av toppar, försiktigt ta ut kärnan, bor stenochki ca 1 cm tjock. Fyll äpplen med ostmassa och täcka med klipptoppar. Vi skickar den till mikrovågsugnen. Vid maximal effekt baka vi i 4 minuter.

Äpplen med kanel i mikrovågsugnen

ingredienser:

beredning

Förbered äpplen: Skär av locket - platsen för påfogning av svansen. Och försiktigt, för att inte skada stenochki, tar vi bort kärnan. I den resulterande håligheten sätter vi en bit smör, tillsätt socker och strö med kanel. Vi baka äpplen i en mikrovågsugn med en genomsnittlig effekt på 5 minuter. Då täcker vi de färdiga äpplen med folie och låt dem brygga.

Äpplen med honung mikrovågsugn

ingredienser:

beredning

Äpplen är mina och skär ut kärnan så att stenochki förblir intakt. Halvdelen av sockret blandas med kanel och läggs i äpplen. Vi sprider äpplen i en form, häll i ca 50 ml vatten och skicka det till mikrovågsugnen i 5 minuter. Smör i smöret i en liten kastrull, smälta den, tillsätt honung och resten av sockret, blanda och koka i ca 5 minuter. Spred sedan den resulterande blandningen i bakade äpplen. När allt har svalnat, kan du servera till bordet.

Äpplen i en mikrovågsugn i glasyr

ingredienser:

beredning

På toppen av varje äpple skär vi av locket och tar ut kärnan med en liten sked. Äpplen fylls med en blandning av honung och nötter. Vi lägger äpplen i en form, häll i det 2 matskedar vatten, täcka formen med ett lock och med en effekt på 500 W bake i 5 minuter.

Under tiden gör vi glasyren: smälta chokladet i ett vattenbad, låt koka koka och häll i smält choklad, blanda och ta bort från värme. Färdiga äpplen häller glasyr.

Bakar äpplen i en mikrovågsugn med kondenserad mjölk

ingredienser:

beredning

Mandel är fylld med varmt vatten i 3 minuter, då detta vatten dräneras, vi häller i en frisk kyla, Efter 2 minuter slå ihop igen, häll hett, låt i 2 minuter, och rensa mandlarna från skalet. Vi lägger nukleolerna i ugnen och lämnar tills de är brunade. Skär sedan mandelarna med en kniv och blanda med kondenserad mjölk.

I äpplen skär vi av toppar och väljer kärnan. Fyll äppelbehållarna med kondenserad mjölk fylld med muttrar, täcka med äppeluckor. Häll ett par skedar vatten i botten av mikrovågsugnen, sätt äpplen och baka i 5 minuter vid maximal effekt. Stänk de bakade äpplen med pulveriserat socker, blandat med vanillin, före servering.