Grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt till din smak liknar en enkel yoghurt utan tillsatser, men matlagningstekniken har gjort denna produkt tätare. Att öka densiteten uppnås genom att avlägsna överskott av vassle från vanlig yoghurt. Som resultat får man en produkt med hög proteinhalt och lågt innehåll av kolhydrater och fetter.

I matlagningen har grekisk yoghurt blivit populär på grund av dess förmåga att inte curdle under värmebehandling. Därför är rätterna med grekisk yoghurt lätt att baka och hålla en trevlig konsistens.

I produktionsförhållanden med filtrering av yoghurt stör ingen. Mjölk tycks oftast artificiellt och vid utgången får vi en produkt med en hel massa värdelösa tillsatser och ett högt innehåll av torkad mjölk.

För att skydda dig själv och din familj rekommenderar vi att du förbereder grekisk yoghurt hemma.

Receptet på grekisk yoghurt

ingredienser:

beredning

Mjölken leds till en lätt kokning och avlägsnas från plattan. Låt mjölken svalna under locket till en temperatur av 43-45 grader. Vi väljer om ett glas mjölk och odlar en bakteriekultur i den. Häll mjölken med suringen mot resten av mjölken och blanda noggrant. Glöm inte sterilitet hela tiden. Tvätta händerna och ytan noga innan du lagar mat, häll en sked och ett glas kokande vatten. Annars ökar onödig mikroflora aktivt i blandningen och yoghurt kommer inte att fungera.

I ugnen tänds ljuset och lägger in en behållare med mjölk. Genererad värme är tillräcklig för jäsning. Du kan också lagra värme med en varm filt som är insvept i mjölk.

Klar yoghurt hälldes över 3 lager av gasbindning, placerad ovanför pannan. Vi lägger yoghurten ansträngd i kylskåpet i ett par timmar.

Grekisk yoghurt kan kokas i en multi-butik med ett "Yoghurt" -läge i 8 timmar. Läcker grekisk yoghurt erhålls i yoghurt, beredningstiden beror på enhetens märke och anges i instruktionerna till den.

Grekisk yoghurtsås

ingredienser:

beredning

Yoghurt blandad med hackad dill och citronsaft. Tillsätt vitlök och riven gurka till blandningen. Säsås sås med salt och peppar efter smak.

Panakota med grekisk yoghurt

ingredienser:

beredning

Vi lägger grädden på elden tillsammans med vaniljpannan i halva. Tillsätt socker till grädden och sätt dem till en lätt koka. Vi extraherar vaniljpudden, lägger till gelatin till grädden och låt den svälla i 5 minuter. Därefter löses gelatin i kräm och lägger till grekisk yoghurt. Häll blandningen i former och sätt i kylskåpet i ca 6 timmar.

Sallad med grekisk yoghurt

ingredienser:

beredning

Saltat vatten kokas och kokas i kycklingfilé ca 15 minuter. Färdiga filéer svala och grovt klippda eller demonterade för fiber.

Selleri skuren i små skivor, skära druvorna i hälften, och vid behov ta bort benen. Beredda ingredienser blandas i en salladsskål och kryddat med grekisk yoghurt. För att smaka, lägger vi också till salt och peppar. Stänk sallad med pecannor före servering.