Graviditet under andra hälften av graviditeten

Nästan alla framtida mammor är bekanta med ett sådant fenomen som toxicos , vilket plågar dem under graviditetens första trimester. Men all obehag från misshandel, kräkningar och ohälsa är inget jämfört med gestusen i andra hälften av graviditeten, vilket utgör ett stort hot mot liv och hälsa hos inte bara fostret utan även den gravida. Det är inte förvånande att de flesta kvinnor, efter att ha lyssnat på berättelserna om mer erfarna vänner och experter, undrar hur man undviker gestos under graviditeten.

Symtom på gestos i andra hälften av graviditeten

Det är ingen hemlighet att någon sjukdom är mycket lättare att förhindra än att behandla. Men det är rättvist att säga att en sjukdom som upptäckts på ett tidigt stadium också är bättre behandlingsbart än en försummad sjukdom. Till skillnad från den relativt ofarliga toxicosen i den första halvan av graviditeten är det tidigt att upptäcka sen gestos nästan det enda sättet för en kvinna att undvika allvarliga konsekvenser.

Analyser svaren på kvinnor som har upplevt gestos under andra hälften av graviditeten, du kan identifiera flera symptom som åtföljer sjukdomen. Till exempel är de första tecknen på gestos i 3: e termen svullnad i ansikte och lemmar. Om en kvinna ignorerar dessa symptom eller om sjukdomen är asymptomatisk, kan det finnas huvudvärk, illamående, synnedgång och förekomsten av psykiska störningar. Gestusen i andra hälften av graviditeten i det sista skedet, kallad eklampsi, kan orsaka njursvikt, hjärtinfarkt, stroke, kramp och svimning. Oftast förekommer placentaödem, vilket orsakar syrehushållning och fosterdöd.

Behandling av gestos i andra hälften av graviditeten

Behandling av patologi bör ske i en medicinsk institution eller under överinseende av en läkare. Självmedicinering och användning av alternativ medicin är strängt förbjudna. Normalt ordinerar läkaren speciella läkemedel som ökar proteinhalten och fyller bristen på vätska i kärlen.

Om behandlingen inte ger konkreta resultat och sjukdomen fortsätter att utvecklas, är den enda lösningen att föda. Oftast förekommer kvinnor som diagnostiseras med gestos i andra hälften av graviditeten, särskilt i sitt sista skede, genom kejsarsnitt.

Orsaker och förebyggande

Orsakerna till gestos i andra hälften av graviditeten kan vara mycket olika. I regel är detta ett onormalt endokrinsystemarbete, övervikt, högt blodtryck, stress, överförda infektionssjukdomar, felaktig livsstil och näring. På risk är även kvinnor som föder en liten paus (upp till två år), samt mammaledighet under 17 års ålder och fält på 35 år.

Som en förebyggande åtgärd av gestos rekommenderas läkare att utesluta från kosten stekt och rökt, konserverad mat och sött, vilket ger preferenser till grönsaker och frukter. Dagens regim har också ett värde - frisk sömn, gymnastik, utomhusvandringar. Eftersom gestus i andra halvan av graviditeten i första etappen kan vara asymptomatisk, är det viktigaste villkoret för att förebygga sjukdomens utveckling en periodisk undersökning av behandlingsläkaren, som kommer att kunna utföra ett antal speciella analyser. Under alla omständigheter bör de första negativa förändringarna i hälsotillståndet genast söka medicinsk hjälp.