Örter för blåsor

Många kvinnor är av egen erfarenhet bekanta med vad som är cystitis. Inte alla vänder sig till doktorn och vid de första symptomen försöker de läka sig. På kursen går och värmer upp, och antibiotika och folkmedicin. Men sådan behandling kan leda till obehagliga konsekvenser. Trots allt kan inflammation utan ordentlig behandling gå in i kronisk form, vilket händer hos många kvinnor. Därför måste du följa läkares råd, och folkmedicinskmedel inte stör som en hjälpmetod för behandling.

Oftast används för cytostatiska örter. Innan du använder dem är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Trots allt hjälper inte alla örter till blåsor. Denna sjukdom orsakas av en bakteriell infektion. Med det utvecklas en stark inflammation, smärta och svårigheter i urinflödet. Därför måste du vid behandling av blåsor med örter välja de som inte bara har en antiinflammatorisk effekt men kan förstöra bakterier och lindra smärta.

Örter som har antibakteriell verkan

Du måste välja de som kan ackumuleras i urinen. Det är dessa örter som hjälper till av blåsor.

  1. Den mest kraftfulla folkmedicin som kan ersätta ett antibiotikum är den gyllene staven eller goldenrod. Anläggningen är giftig, så den bör tas under en läkares överinseende. Men det hjälper snabbt att klara infektionen.
  2. En vanligare åtgärd är cowberry löv. De har inga kontraindikationer och orsakar inte biverkningar. Och att dricka cowberry urtete med blåsor kan vara lång tid. För att göra detta bryggs en matsked av löv i ett glas kokande vatten och ett halvt glas tas flera gånger om dagen.
  3. Björnen öron har en liknande effekt på cystitis. På annat sätt kallas det bärbär.
  4. Många andra örter har också antibakteriell verkan, men de används mindre för cystit. Denna enbär, johannesört, kamille, ledum, odödlig och yarrow. De kan tas både självständigt och som en del av avgifterna.

Örter som har en antiinflammatorisk effekt

  1. Det bästa är att använda bär och tranbärsblad. De har en mycket stark antiinflammatorisk effekt.
  2. En annan ört som tar bort inflammation är kamomill. Använd den i form av te, och i form av stillasittande bad.
  3. Som ett antiinflammatoriskt medel som används för cystitis, samlingen av örter som innehåller bark av ek, lakrits, aplicataalder eller löv av badana.
  4. Tranbärsjuice har också en utmärkt antiinflammatorisk effekt.
  5. Hjälp att klara av inflammation de örter som har enveloping effekter. När de bryggas bildas slem som skyddar blåsans väggar mot irritation. Oftast används för detta ändamål avkolning av roten till althaea eller linfrö.

Diuretiska örter för blåsor

Det är mycket viktigt i denna sjukdom att använda medel som hjälper utflödet av urin. Den starkaste diuretiska effekten har besittning av horsetail och sporich. Applicera dem bättre som en del av avgifter och kan inte överstiga normen. Tja hjälpflöde av urin är också tranbär, bärbär och angelica.

För att eliminera smärta och spasmer används oftast St. John's wort, kamille, skumben eller immortelle. Du kan inte omedelbart berätta vilken typ av gräs som hjälper mot cystitis bättre. Vad man ska använda är det nödvändigt att lösa i varje enskilt fall, beroende på de mest uttryckta symtomen och individuell intolerans. Mycket effektiva örter för akut cystitis . Lättnad med sådan behandling kommer inom några dagar. Den kroniska formen behandlas längre.

Den mest effektiva växtbaserade läkemedlet för blåsor innefattar ett löv av cowberry, kamille, marshmallow, skinn och nässlor. Brew det i en termos och dricka som te tre gånger om dagen. Vilka örter att dricka med blåsor än? Du kan ta ett avkok av dillfrön, persilja, plantain, lilac eller elderberry. Men denna behandling bör endast vara tilläggsbar.