Symptom på kolorektal cancer hos kvinnor

Rektumets cancer är en malign tumör som utvecklas från organets slemhinnor. Denna lokalisering av onkologi anses vara den vanligaste av allt som är möjligt i tarmarna. Symtom på rektal cancer hos kvinnor kan förväxlas med manifestationer av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen. Efter att ha studerat i detalj alla möjliga tecken på onkologi kan den hittas på ett tidigt stadium och relativt lätt att bota.

Orsakar kolorektal cancer hos kvinnor

Onkologi kan utvecklas både hos kvinnor och män. Men enligt statistiken är kvinnor av det rättvisa könet i åldern av fyrtio till sextio tarmkanaler mer utsatta.

Det finns många orsaker till onkologi. De viktigaste riskfaktorerna är följande:

De första tecknen på kolorektal cancer hos kvinnor

Symptom på onkologi i varje organism manifesteras på egen väg. Allt beror på olika faktorer:

Det vanligaste tecknet på cancer är intestinal blödning. Blandningar av blod i avföring kan ske både i början och i avancerade stadier. Intensiteten av skarlet urladdning är vanligtvis liten. Specialister var tvungna att hantera sådana fenomen, när vissa patienter utvecklade anemi på grund av blödningar, men ofta upptäcktes anemi endast i senare skeden.

Eftersom liknande symtom uppträder med inflammation och prolaps av hemorrojder, måste du förstå hur hemorrojder skiljer sig från tjocktarmscancer. Faktum är att allt är ganska enkelt: blodkärlens onkologi blandas med kalvar, medan hemorrojder frigörs blod endast i slutet av avföringens slut. Dessutom, med cancer, blandas blod ofta med slem och purulenta sekret.

De första symptomen på kolorektal cancer hos kvinnor kan också tillskrivas smärtsamma känslor. Men de uppstår endast i händelse av att onkologin har slagit den anorektala zonen. I detta fall är rektumets sfinkterzon inblandad i tumörprocessen, vilket medför att alla debesvärdsakterna åtföljs av smärta.

Det finns andra symptom på kolorektal cancer hos kvinnor:

Ju längre sjukdomen utvecklas kommer den ljusare att manifestera sig dess symptom.

Behandling av kolorektal cancer hos kvinnor

Liksom någon onkologi kan rektal cancer botas genom kirurgi. Operativ intervention anses vara en av de mest effektiva metoderna för kamp. Även om situationen kan förändras från fall till fall. Vissa patienter istället för kirurgisk behandling utser ofta strålning eller kemoterapi.

Prognoser för rektumets cancer är mest gynnsamma. Det största problemet är metastaser. Och om sjukdomen inte lyckas växa in i lymfkörtlarna, är sannolikheten för återfall av den skarpa.