Graviditet efter menstruation

Ofta är kvinnor som använder den fysiologiska preventivmetoden som den främsta intressanten av frågan om graviditeten är möjlig nästan omedelbart efter den senaste månaden. Låt oss överväga denna situation i detalj och ge ett uttömmande svar.

Kan graviditet komma efter menstruation?

Till att börja med måste man säga att befruktning endast är möjlig i mitten av menstruationscykeln, i ägglossningsfasen. Läkare i sin praktik bekräftar och fixar fenomenen när en kvinna kan bli gravid under den första fasen av den efterföljande cykeln.

Sannolikheten att graviditeten börjar omedelbart efter menstruationen finns det. De faktorer som förklarar denna omständighet är:

  1. Förekomsten av långvarigt menstruationsflöde. Som du vet börjar den normala mognaden av den sexuella cellen med en ny menstruationscykel. Denna process tar 3-5 dagar. I de fall där en kvinna har en långvarig menstruation (under 8-10 dagar), under denna period kan en ny ägg mogna, vilken äggulerar.
  2. Livslängd för manliga könsceller. Det är allmänt accepterat att spermierna i genomsnitt behåller sin aktivitet och livskraft i 3-5 dagar. Det finns emellertid fall där levande manliga könsceller befinner sig i kvinnans könsorgan och efter 7 dagar från könstillfället.
  3. Cyklusfel. Oregelbunden menstruation, där ägglossningsdatumet också kan "simma", leder ofta till det faktum att äggets utbyte äger rum tidigare än nedlagd.
  4. Superovulation. Under denna term i gynekologi är det vanligt att förstå fenomenet där en enda menstruationscykel mognar och lämnar in i bukhålan i följd, efter en liten tid flera oocyter. I det här fallet kan en av dem sticka ut tillsammans med peeling endometrium, och den andra kvarstår och befruktas därefter.

Vad är tecken på graviditet efter menstruation?

Som framgår av ovanstående är de faktorer som gör det möjligt att bli gravid nästan omedelbart efter menstruationen många. Ja, och läkare i frågan om kvinnor, om huruvida graviditeten är möjlig efter menstruationsperioden, svarar jakande.

I sådana fall borde en kvinna föreställa sig dessa faktorer, symtomen, vars närvaro indirekt kan indikera draagets uppkomst. Så bland de tecken på graviditet som inträffade efter den senaste menstruationen är det nödvändigt att namnge:

  1. Grovbildning och utvidgning i mängden bröstkörtlar. Detta faktum är förknippat med början på omstruktureringen av den hormonella bakgrunden i en kvinnas kropp. Samtidigt hävdar vissa representanter för det fria könet att bröstet ökar så mycket att bh blir tätt.
  2. Ändra smakpreferenser. Många kvinnor noterar ofrivilligt att gradvis börjar deras vanliga diet att visa sig: du vill ha något sött, då surt, alltså på en gång.
  3. Ljus, dra smärta i underlivet. Sådana symtom kan ofta betraktas av tjejer som ett eko av tidigare menstruation. Att dra, svagt uttryckt smärta i den nedre delen av buken kan faktiskt bero på implanteringen.

Dessa tecken kan inte anses vara tillförlitliga. Därför måste en kvinna vänta tills hon kan utföra ett uttryckligt graviditetstest. Effektivt är denna studie cirka 14 dagar efter det förväntade datumet för uppfattningen. För de kvinnor som inte kan vänta, att plåga sig med gissningar, finns det en ultraljudsdisposition som gör det möjligt att upptäcka ett fosterägg redan den 4: e dagen efter befruktning.