Än att förkyla så att det gick snabbt och utan konsekvenser?

Med början av den kalla årstiden förvärvar frågan om hur man behandlar förkylning särskilt brådskande. Det finns en åsikt att kroppen måste klara av sådan sjukdom, och att hjälpa det är en meningslös yrke. Sanningen finns där, men mycket beror på manifestationernas allvar.

Vad är det för kallt?

Tänk på vad som kan behandlas förkylt, du måste tydligt bestämma vilken sjukdom du vill eliminera. Officiellt kallas det ORZ, som kombinerar virus och bakterier som orsakar ett smärtstillande tillstånd. Att få infektion i kroppen kan bero på hypotermi eller av annan anledning försvagade immunsystemet. Därför är svaret på frågan om vilka förkylningar det kommer att finnas - någon som har påverkat nasofarynx, förutom influensa. Han är också ett av antalet virusinfektioner, men han och resten av arten skiljer sig klart från symptomen.

Hur verkar förkylningen?

Sjukdomen manifesterar sig:

Katarralsjukdomar är inte influensa, så de har ingen hög temperatur, i vissa fall håller de sig inom normala gränser. De första symptomen uppträder ungefär 1 till 3 dagar efter infektionen träder in i kroppen. Det är viktigt att veta hur man ska behandla uppkomsten av förkylning för att förhindra utveckling av komplikationer och för att förenkla immunitetsuppgiften att skydda mot patogener.

De första tecken på en förkylning är vad man ska göra?

 1. Huvudregeln är att ge dig vila, eftersom sjukdomen ger en allvarlig belastning till alla system, och ytterligare aktivitet kommer bara att skada.
 2. Det är inte nödvändigt att slå ner en låg temperatur, antipyretisk bör användas vid överskott av 38 grader. I detta fall behövs läkarens hjälp, eftersom det finns en chans att ha en allvarligare sjukdom.
 3. Än att behandla de första tecken på förkylning, menar olika åsikter - vissa tror att droger inte tillåter kroppen att utveckla en skyddsmekanism, andra anser att det är obligatoriskt att ge stöd. Båda grupperna är överens om att det är nödvändigt att lindra de utmattande symptomen.

Förlust av röst i förkylning - vad ska man behandla?

Om det finns problem av denna typ, är det nödvändigt att skylla på denna kroniska trakeit, förvärrad mot bakgrund av generell svaghet. Därför, om röst för förkylning har försvunnit, hur man behandlar denna brist bör informera läkaren om förskrivning av antibiotika. I avsaknad av hög temperatur är de inte nödvändiga, du kan göra med hjälpmedel.

Öron skadas med förkylning - än att behandla?

Sådana känslor orsakas av penetration av negativ mikroflora i organet. Hur man behandlar ett öra för förkylning beror på vilken typ av infektion som helst. Läkaren kan ordinera antibiotika eller få med droppar (Otinum, Polidex), vilket kommer att döda de patogena bakterierna. Oberoende är det möjligt att använda för instillation:

Förkylning - hur man behandlar snabbt hemma?

Utseendet på obehagliga symptom orsakar inte glädje, så du vill bli av med dem så snart som möjligt. När en förkylning har uppstått, hur man botar snabbt är det för sent att tänka på, för det tar tid att hitta effektiva medel och förberedelser, vilket sjukdomen drar nytta av. Av denna anledning är det värt att veta flera tekniker som ger lindring av symtom och en snabb återhämtning av hälsan. Det är acceptabelt att använda både läkemedels- och folkmetoder, det viktigaste är att inte starta sjukdomar, få allvarliga konsekvenser.

Läkemedel för förkylning

När frågan uppstår, vad ska jag förkyla, vill jag genast gå till apoteket och köpa en omedelbart fungerande åtgärd. Problemet är att fonderna med bevisad effektivitet endast är tillgängliga för att bekämpa influensan (Amiksin, Relenza). Andra virus föreslås elimineras med hjälp av homeopati, interferonbaserade läkemedel och andra substanser, vars effektivitet inte har testats på ett adekvat sätt. Därför är det vid deras inköp nödvändigt att styras av egen uppmärksamhet och auktoritet hos den behandlande läkaren. De vanligaste är:

Önskar att snabbt komma in i systemet, tycker vissa om vilka antibiotika för förkylningar som är bättre. I 80% av fallen är svaret inget. Dessa droger är maktfria mot virus, de förstör bara bakterier, och sådana patogener är inte så vanliga. Nyligen har terapeuter, som märker de första tecken på förkylning, ordinerats med hjälp av antibiotika. Detta görs för återförsäkring, så att den patient som ignorerade försämringen inte klagade.

Mottagandet av sådana droger indikeras endast om symtomen kvarstår och ökar efter 3-4 dagar av sjukdomen. Annars är det bättre att försvaga symtomen än att behandla viruskölden med antibiotika, vilket leder till ojusterade biverkningar. Doseringen bestäms av läkaren, standardprogrammet ger 5-10 dagar. Följande läkemedel kan användas:

Hur man behandlar förkylning med folkmedicin?

Medicinskt engagemang med sådana problem är inte alltid nödvändigt, så det är användbart att veta hur man ska förkyla hemma hemma. Innan du använder en viss metod måste du se till att det inte finns några allergier mot dess komponenter. Dessutom bör värmemetoder inte användas vid mycket höga temperaturer.

 1. Riklig dryck Lämpligt vatten eller vegetabiliskt avkok. Att sänka temperaturen hjälper till att införa klöver (en matsked gräs till ett glas kokande vatten), den är beredd i en halvtimme. Om så önskas kan du lägga till lite älskling.
 2. Sköljning av näsan. Det är nödvändigt att tillsätta en tesked salt till 250 ml varmt vatten. Efter detta rekommenderas att droppa färsk aloe juice 2 droppar per näsborre.
 3. Skölj halsen. Dekoktioner av salvia eller kamille, lösningar av läsk (en tesked till ett glas varmt vatten) eller furatsilina.
 4. Ånga inandning. Behandling av de första tecken på förkylning med hjälp av inandning av rök av kokta potatis hjälper till att rensa luftvägarna. Bra visa sig inandning med eteriska oljor av eukalyptus eller barrträd.
 5. Uppvärmningen. Om temperaturen är normal kan du ta ett varmt bad på natten med eterisk olja eller kamilleinfusion. Sedan gnugga huden med en handduk och lägg dig ner i en varm säng. Med förkylning kan du ordna en lokal uppvärmning av näsan med kraften hos ett hett kycklingägg, men detta kan inte göras om du misstänker en bihåleinflammation.

Förkylningar - komplikationer

Med ett normalt immunsystem behöver kroppen bara en liten mängd stöd för att bekämpa virus. Faror är följderna av förkylningar, förkylningar som har tagit en svår form. Detta kan hända om symtomen inte lindras eller inte uppmärksammar åtdragningen av sjukdomen, vilket indikerar sjukdoms bakteriologiska form. Följande typer av komplikationer är vanliga:

Förkylning och deras förebyggande

 1. Tvätta händerna efter att ha besökt offentliga platser. På fingrar och palmer patogena mikroorganismer som lätt kommer att passera till personen, kommer att bosätta sig på möbler, efter att ha möjliggjort infektion av större antal av personen kan kvarhållas. Catarralsjukdomar, som förhindras på detta sätt, har liten chans att komma in i kroppen utan direktkontakt med patienterna.
 2. Minskad vistelse i trånga platser.
 3. Periodisk ventilation av rummet, speciellt om den innehåller en smittad person.
 4. Fysisk aktivitet. Det främjar mättnad med syre, vilket gör immunsystemet mer effektivt.