Fitzroy Gardens Park


I Melbourne kan du hitta många attraktioner. Fitzroy Gardens är en av de vackraste parkerna inte bara i Melbourne, utan i hela Australien. Denna relativt lilla park, med ett område på 26 hektar, ligger i sydöstra delen av stadens affärsdistrikt. Hans namn han mottog till minne av den framträdande offentliga och politiska figuren Charles Fitzroy.

Huvudattraktioner

Bland de mest kända historiska attraktionerna i parken kan du namnge huset till den berömda engelska navigatören - kapten James Cook . Reser längs Stilla havet, var han den första som upptäckte Australiens östkust. Huset byggdes av föräldrarna till resenären James och Grace Cook. År 1933 beslutade hyresvärdnen att sälja den, och den australiensiska regeringen köpte den för 800 kronor.

Transporteras i demonterad form, bokstavligen av tegelstenar. För vad användes 253 lådor och 40 fat. Atmosfären av den engelska stilen av Cooks gjordes på bästa möjliga sätt. Redan 1934 byggdes James Cooks hus och öppnades för turister i Fitzroy Gardens.

En annan intressant plats för besökare är den ursprungliga modellen av den riktiga engelska byn Tudor. Författaren till detta projekt var engelsmannen Edgar Wilson. I parken berodde byn på det humanitära bistånd som Melbourne gav till England under kriget.

Det är också värt att besöka Sinclairs hus - en man som gjorde all sin kärlek och en del av livet i arrangemanget av Fitzroy parken.

Bland andra intressanta platser:

Arkitekturen i parken

Sedan starten har Fitzroy Gardens genomgått vissa förändringar. Enligt arkitektens plan - arkitekten Clement Hodgkinson - ursprungligen var parken en tjockt övervuxen skog av blått eucalyptus, elm och akacia. Bland dessa tjockkor var det många vägar för turister. Därefter var skogen asfalterad, dekorativa blomsterbäddar, gräsmattor, fria glansar för picknick gjorda.

På en av dem är det berömda Fey Tree, som är ett torkat eukalyptus, prydt med många sproget karaktärer.

Hur kommer man dit?

Du kan nå parken med spårvagn. Du måste ta nummer 48 eller 75 och gå av vid stopp Lansdowne Stryi Stop 9 (Lansdowne Street - Stop 9). Du kan också ta en taxi.