Prinsessteatern


Princess Theatre är en av attraktionerna i Melbourne , en mycket vacker teater byggd av entreprenör Thomas Moore år 1854 som en amfiteater för hästkapplöpningstävlingar. Det kallades då Amphitheater Estley - till ära av Amfiteater Estley, som ligger i London nära Westminster Bridge. I amfiteatern var det också en liten lekplats för teaterföreställningar.

År 1857 byggdes amfiteateret, fasaden restaurerades och förstorades, och byggnaden började användas som operahus. År 1885 byggdes byggnaden delvis och i sin helhet växte en ny byggnad i det andra rikets stil. Idag finns inte bara operaföreställningar, utan även musikaler, inklusive sådana världsberömda som "Katter", "Mamma Mia", "Les Miserables", "Operaens Phantom" i teatern.

Teaterns egenskaper

Den arkitektoniska egenskapen hos prinsessan teatern är ett infällbart tak. Hennes teater förvärvades 1886, efter perestroika. Samtidigt uppträdde en massiv marmortrappa i foajén, och scenen fick elektrisk belysning.

Men teaterns huvuddrag är närvaron av ... hans eget spöke. Man tror att Federicas spöke är tenor Frederick Bakers själ, som agerade under pseudonymen Frederic Frederich och dog av en massiv hjärtinfarkt under utförandet av Mephistopheles i mars 1888. När premiärerna hålls i teatern, lämnar Frederic alltid rum i 3: a raden av mezzaninen. Många teaterpersonal och vissa besökare hävdar att de har sett en spöklik figur i en kvällsdräkt.

Hur kommer man till Princess Theatre?

Du kan komma till prinsessansteatern med kollektivtrafik - spårvagnslinjer 35, 86, 95 och 96. Du borde lämna vid Spring Street / Bourke Street.