Caminito


Far och mystiskt Argentina lockar fler och fler resenärer från olika hörn av vår planet, redo att övervinna många timmars flyg till förmån för sina magiska vattenfall, blå sjöar, mäktiga berg och pittoreska landskap. Landets territorium förenar många färgglada och unika attraktioner , bland annat en ovanlig plats, mer exakt, en liten lapp i området La Boca - Caminito street. Denna stadsgata anses vara ett besökskort i Buenos Aires , med god anledning kallade turister det ett museum i friluft.

Gata funktioner

Från spanska "kaminito" bokstavligen översatt som "väg" eller "väg". Denna fantastiska plats, som ligger i kvartalet La Boca, är en kontinuerlig gågata, där det finns absolut ingen bil. Namnet Caminito Street gavs för att hedra den världsberömda tango "Caminito", som 1926 skrevs av den enastående kompositören Juan Diaz Fliberto.

Hus längs gatan Kaminito är inredda i ljusa färger, och trottoarerna är dekorerade med original autentiska skulpturer. Här är många tysta och mysiga kaféer, souvenirbutiker och butiker koncentrerade. På eftermiddagen öppnas en loppmarknad, där turister kan köpa hantverk, olika souvenirer och målningar av lokala konstnärer under rytmen av den ljudande tango.

På kvällen blir gatan till en riktig konsertsal. Gatukonstnärer och musiker utför utomhus ute och demonstrerar deras talang och färdigheter för publiken. Caminito Street är inte bara Buenos Aires stolthet, det är också ett bra ställe att koppla av , liksom personifieringen av en homosexuell, livlig latinamerikansk smak.

Hur kommer man till Caminito?

Den största turistattraktionen i La Boca är lättast att nå med kollektivtrafik . Du kan också ta en buss eller ta en taxi. Från stopp, som ligger vid hörnet av Florida och Avenida Roque Sainz Penha gator, avgår bussar var 20: e minut.