Visual kei

Många använder sig av uttrycket "visual kei" för första gången. Och om den första delen av denna korta fras kan översättas självständigt, kommer från djupet av den undermedvetna primitiva kunskapen i engelska, då med de mystiska kejerna är det mycket värre. Och allt för att du behöver flytta inte på engelska, men i japanska riktningen. Det var Japan på 80-talet av förra seklet som blev födelseplats för en viss musikalisk genre, baserad på glamrock, metal och punkrock. Denna musikaliska riktning kallades visuell kei, vilket bokstavligen betyder "visuell stil". Dess mening är att förmedla lyssnaren ett stycke av sin själ, inte bara genom musik utan också genom det synliga som regel en chockerande bild av konstnären. Det präglas trots allt av ovanliga smink, komplexa frisyrer, ljusa kostymer och androgynös estetik - blandning av hon och man i en bild.

Ovanlig subkultur

Idag är en gång unik musikalisk genre mer än bara musik, idag är det en hel delkultur av visuell kei, främst bildad av de många fansen av band som arbetar i den här riktningen. Ungdom som tillhör denna subkultur kallar sig visuell unge. Den visuella keiens stil bygger ofta på bilder som lånas från andra grenar av en särskild japansk kultur: animering - anime, konst - manga och videospel. Hittills har stilen av visuell kei gått långt i evolutionen, vilket resulterade i sin examen i separata klasser och arter. Bland dem finns cirka 15-20 av de största kategorierna, som båda kan variera avsevärt och låna av varandra vissa externa tecken.

Klä ordentligt

Med tanke på en sådan sort är det ganska svårt att avgöra vilken typ av kläder visuell kei är traditionell för denna stil. Men låt oss fortfarande gräva lite i de visuella barnens garderober. Så, om vi pratar om Oshare kei - en fashionabel och elegant visuell understruktur, så är dess anhängare unga, överflödiga med optimism, människor klädda enligt alla regler i den japanska glamorösa street mode. Deras kläder domineras av ljusa och färgglada färger - mestadels rosa, blå och gul nyanser. När det gäller klänningarna själva kan det vara klänningar, kjolar, jeans med t-shirts eller T-shirts. Tillbehör är alla typer av hårklipp, bågar, mössor, pärlor och halsdukar.

Kote kei å andra sidan är en mörkare stil som liknar den gotiska stilen, där svarta toner dominerar i kostymer, samt en tung kombination av läder och metall.

Nagoya kei är en annan delmängd av stilen, vars karakteristiska egenskap är att ha på sig mörk, men mer begränsad när det gäller skära och detaljdräkter.

När man talar om kläderna i den visuella stilen är det omöjligt att inte nämna Kotekote kei . Kanske var representanter för denna trend en av de mest extraordinära och minnesvärda för tittaren. Grupper Kotekote kei slog med kostymer av läder och latex, korsetter, stövlar på en mycket stor plattform och ett stort antal tillbehör.

Avsluta bilden

Som du kan se är kläderna hos deltagarna i den här japanska subkulturen ganska olika, ovanliga och provocerande. Men i alla bilder av visuella barn finns det något som gör dem alla fulla medlemmar i en unik ungdomsrörelse. Dessa förenande element är frisyrer och smink.

Visual kei frisyrer är en utmaning för modern frisör. Dessa är ofattbara former och prickiga färger: rött, rosa, orange, lila eller blått, även om det finns bland allt detta varierat och vanligt ljus, såväl som svarta huvuden. Ett icke-standardiserat tillvägagångssätt är annorlunda och visuell smink. Dess huvudsakliga krav är ett starkt vitt ansikte, på vilket saftiga läppar och ljusa, mörka ögon är tydligt urskiljda.

Det här är en ljus och mystisk värld av visuell kei, som sprider sig utanför gränsen för det inhemska Japan.