Facing sten för sockel - funktioner av sten urval, finish

Valet av material för utvändig ytbehandling av hemmet är alltid en svår uppgift - det är nödvändigt att skydda strukturen mot förändringar i temperatur och fuktighet och gör det inte till nackdel för estetik. Facing sten för socle hanterar inte bara skyddande funktioner, men ger byggnaden ett respektabelt utseende.

Avsluta sockeln med natursten

Som du vet är soklen den del av stiftelsen som ligger ovanför ytan. Denna del är den maximala belastningen: vikten av väggar och tak, naturens lustar, påverkan av solljus, korrosiva effekter av kemikalier och mögelsvampar. Korrekt valda motstående material gör det möjligt att inte bara minska hastigheten på destruktiva processer utan också att isolera strukturen ytterligare, eftersom basen är en överkylning från grunden till bostaden.

En naturligt vänd sten till basen av huset kan kallas den ädla stilen av dekoration. Varje byggnad med hjälp får ett dyrt och respektabelt utseende. Det lockar också en kombination av hög styrka och säkerhet för människors hälsa och miljön. Men det var inte utan nackdelar. Dessa inkluderar höga kostnader för material, behovet av preliminär förstärkning av lagerytan, komplexiteten hos läggningsoperationerna och den ökade belastningen på grunden av huset, vilket ger en vändstens för samhället på grund av sin egen vikt.

Natursten för att möta sockeln

Att avsluta soklen med en sten börjar med att välja typ av material. Mycket beror på ekonomiska möjligheter och designidéer, men det finns oföränderliga regler:

  1. Mot sten bör gruvas i samma område där huset är byggt. Detta kommer att bidra till att undvika obehagliga överraskningar efter att ha avslutat efterbehandling, till exempel att döda platserna under påverkan av kall eller stark vind.
  2. Kombinera inte i fodret av silikat och karbonatstenar. Ämnen som bildar sin grund är inte "vänliga" med varandra, vilket gör att målningen snabbt kommer att smula.

För motstående verk kan följande typer av natursten användas:

  1. Marmor. Oavsett den höga kostnaden och statusen för avancerat material, är den här stenen inte den bästa idén för fodring av socle. På ytan av marmorbeklädnaden kommer spår av vattenstrimlar, lera stänk etc. att utvecklas över tiden. Och under påverkan av vinterns frost kan plattor deformeras och börjar smula.
  2. Granit. På grund av sin styrka kallades denna magmatiska sten den eviga stenen. Till förmån för idén att använda granit som en motstående sten för socle säger sitt motstånd mot de flesta kemiska och mekaniska effekter, ett brett spektrum av färger och möjligheten till olika ytbehandlingar.
  3. Sandsten. Porös och ljus sandsten ser inte bara bra ut på basen, men fungerar som en extra värmeisolering. För att göra materialet mindre känsligt för vatten och vind, hjälper ytterligare lackering och / eller rostning.
  4. Shell rock. Skalsten är naturligt skapad av resterna av blötdjur, ett unikt vändmaterial - det isolerar inte bara soklen utan förbättrar också atmosfären i huset, som fungerar som en bakteriedödande sköld.
  5. Slate. En stark lagrad sten av vulkaniskt ursprung, skifferna kallades naturlig skiffer. Han är nästan likgiltig mot mekaniska skador, ultraviolett strålning och temperaturförändringar.

Ligger mot sockeln med en vild sten

Naturstenen för plintens beklädnad, erhållen som en följd av splittringen av stenplattor i fragment av godtycklig form, men med en fast tjocklek, kallades vild . Efterbehandling av någon yta med detta material blir en intressant men svår uppgift - det är nödvändigt att samla en hel trasa från separata bitar av olika kalibrer. I de flesta fall appliceras termen "vild" på en platt flaggsten som har en slät yta.

Sockel gjord av murar

Rocky eller stenig sten - fragment av sten, med en maximal storlek på upp till 50 cm på vilket plan som helst. Priset på sådant material kan fluktuera beroende på plats och utvinningsmetod (manuell eller maskin). När man vänder mot soklen med en sådan natursten, måste mästaren använda ett gott öga och använda morter av ökad styrka.

Foder av socle med en trasig sten

Ragged kallas en av sorterna av vild sten, där ytterytan har en ojämn (texturerad) yta. Skaffa det med hjälp av jackhammare eller riktade explosioner. Dekorera soklen med en dekorativ sten med ett sönderstått ansikte ger byggnaderna en speciell charm - ett vanligt lanthus med hjälp av en sådan dekoration liknar ett gammalt slott.

Dekorera sockeln med konstgjord sten

Trots all överklagande av naturliga naturmaterial kommer fodring av sockeln med en konstgjord sten aldrig att förlora sin popularitet. Anledningen till detta är många och en av de huvudsakligen relativt låga kostnaderna för sådan efterbehandling. Moderna produktionstekniker gör det möjligt att erhålla en konstgjord vändstens för samhället, som liknar det som skapas av naturen externt och överträffar det i form av prestandaegenskaper. En konstgjord sten kan till exempel motstå mer än 150 cykler av frysning-avfrostning.

Flexibel sten för socle

Snabbt polera källardelen av byggnaden av något område och konfigurationen hjälper till att avsluta sockeln med en flexibel sten. Detta moderna material baserat på polymerhartser och naturlig krummor är externt oskiljbar från natursten, men det är plast, lätt och kräver inte speciella färdigheter för installation. En flexibel vändsten är anordnad för sockeln med rullar eller skuren till en liten storlek. Montering det liknar något som klibbar konventionell tapeter. För att dölja sömmar mellan enskilda paneler uppvärms sina kanter med en hårtork.

Klinker kakel under stenen för sockeln

Fläktar av strikta former och fasthållna färger kommer definitivt att vara som klinkerplattorna mot stenen. Att lägga en sådan fasadsten för soklen är inte svårare än att arbeta med konventionella keramiska plattor, och resultatet kommer att glädja ögat med linjens noggrannhet. Klinkerplattans yta kan efterlikna någon typ av sten, men den vanligaste är granitplattan.

Porslin för en stenhatt under en sten

Skydda husets botten på ett tillförlitligt sätt från kyla, fukt och solstrålning kan fodra botten av huset med en konstgjord sten baserad på porslinstensil . För att producera detta material används endast naturliga komponenter: järn, lera, felspar och nickel. Ytan av keramisk granit kan vara blank eller matt, ha en jämn eller grov konsistens. Den är tillverkad i form av kvadratiska plattor med en sida från 300 till 600 mm, vars tjocklek kan variera från 1,6 till 12 mm. På grund av detta är det möjligt att välja en keramisk granitfasad sten för att klara avståndet till något område.

Avsluta sockeln med ett profilerat ark under stenen

Det mest budgetmässiga sättet att skydda basen är det korrugerade arket under stenen. För beklädnad används profilerad metallplåt trapezformt tvärsnitt med vinylbeläggning, som exakt simulerar murverket. Installationen av en sådan målning är inte komplicerad: på omkretsen av sadelnivån är installerade, där profilerna sitter fast. Den största svårigheten är att inte skada vinylfärgbeläggningen av fodermaterialet vid skärning.