När att bleka fruktträd på hösten?

Vitkalkningen av träd i trädgården är inte bara en dekorativ åtgärd, eftersom många som har sett i vitkalkningssymbolen i slutet av subbotnikens stadsdel brukar tro. Att måla träd är faktiskt mycket viktigt för deras hälsa.

Varför behöver jag vitkalka trädstammar på hösten?

Barken på ett träd är lik mänsklig hud - det skyddar de inre skikten från ogynnsamma förhållanden som svåra frost, vindar, solstrålar, gnagare, olika skadedjur . Så att barken inte är grov, spricker inte, exfolierar inte, så att gnagarnas tänder inte kränker den, och att allt trädet förblir frisk, är det nödvändigt att koka upp stammen.

Nybörjare trädgårdsmästare kan fråga: är det nödvändigt att bleka unga fruktträd på hösten? I själva verket behöver whitewash absolut alla träd - både vuxna och unga. Det är ett misstag att anta att vitkalkning av unga träd leder till brännskador på barken. Behöver bara sänka innehållet av kalk i lösningen med hälften eller ersätta den med vattenbaserad färg eller silverbiomassa.

Unga träd, som bara transplanterats från plantskolan, är helt enkelt nödvändigt, särskilt när hösten planterar.

Villkor för vitkalkning av fruktträd på hösten

Så, med behovet av whitewash, bestämde vi oss, nu behöver vi veta när att bleka fruktträd på hösten. På bara ett år är det rekommenderat att springa trunkar tre gånger:

Höstvitkalkning är särskilt viktigt för träd, eftersom det skyddar dem från frostiga februari och soliga mars. Så, på februari dag, kan det oblekta fatet under solens strålar värma upp till + 9 ... 11ºї, och i trädet kommer saprörelsen att börja. På natten fryser frostsaften, och På bagageutrymmet kommer det att bli sprickor av vävnader som ser ut som sprickor på barken.

Den vita stammen avstöter solens strålar och kommer inte att värma upp till uppvärmningstemperaturen. Detta skyddar trädet från frost. Troligen kommer träden att vakna senare än vanligt och blommar redan efter våren, vilket ofta skadar framtida skörd.

Du kan blanchera träden inte bara med kalkmortel. Det kan vara vattenbaserad eller vattendispergerande färg, lera, mjölk, tvätttvål, PVA-lim kan sättas till baslösningen. Det viktigaste är att fatet ska vara vit och "andas" medan lösningen klarade sig bra mot barken och tvättades inte av under lång tid.