Jacquard sänglinne

Jacquard är inte ett tyg, men en metod att väva trådar, så att ett mönster visas på ytan. Ser ut som det här sängkläderna är väldigt dyrt, elegant och refererar till elituppsättningar.

För jacquard används antingen 100% bomull eller en blandning av bomull och syntetfibrer - polyester, viskos, drag. Dessa tillsatser ger extra glans.

Vackert vitt och färgstarkt Jacquard sängkläder

Mycket ofta hittar du på paketet med sängkläder namnet på jacquard-satin eller satin-jacquard. Satin är också namnet på trådförbindningsmetoden, när tunnare trådar bildar en mjuk och silkeslen yta på framsidan av tyget och på baksidan är det mer grovt och behagligt för kroppen.

Kombinationen av satin- och jacquardväv är en väldigt trevlig touch-väv med vackra mönster på framsidan. Den här sängen är vald av sanna känner av lyx och komfort. Dess inre sida (botten av duvet täcker, örngott och lakan) är gjord av naturlig bomullssatin, så att du kommer gärna att röra dem, och ytterdelen är gjord av jacquardväv, ibland med broderi, vilket gör att den betonas graciöst och ädelt.

Vård av Jacquard sängkläder

Ta hand om en sådan elit och känslig vävnad bör vara mycket försiktig och uppmärksam. Vanligtvis anger paketet de grundläggande kraven för tvätt och strykning. Läs noggrant igenom dessa instruktioner och följ dem obehagligt.

Tvätta jacquard och jacquard-satin i kallt vatten - 30 ° C. En maskintillverkad streak är tillåten, men endast i mild och utan spinning (max - vid 400 varv).

Innan du lägger sängkläder i en skrivmaskin måste du ta bort täckdukarna och kudden inuti, lås upp alla lås, om några. Detta hjälper till att hålla ritningen intakt. Familj sängkläder jacquard är bättre uppdelad i flera tvättar, för att inte trycka på maskinens fulla trumma - låt den fyllas endast hälften.

Använd inte pulver med blekningsingredienser, särskilt blekmedel. Perfekt för neutrala pulver - de skadar inte tyget och mönstret.

Torka jacquardlinnen strax efter tvätt, utan att använda maskintorkning. Det är önskvärt att använda horisontell torkning i luft, men utan direkt solljus. Före torkning måste du ta bort locket och kudden med framsidan.

Att stryka linne från jacquard-satin är det möjligt endast från insidan, annars kommer järnet att skada bilden och linne kommer inte längre att se så fantastisk ut som tidigare.