Tak i vardagsrummet - modern design

Taket, såväl som golvet, i modern design är inte mindre viktigt än alla andra komponenter i interiören. Under lång tid har det övre planet i rummen upphört att vara en vit yta med flera lampor. Med några är taket i vardagsrummet ett tillägg, en dekoration, ett sätt att visuellt förstora rymden.

Idéer för tak i vardagsrummet

Tänk på takets utformning i vardagsrummet, först och främst, välj materialet i sitt möte. Det beror på många faktorer. Till exempel, från vilka funktionella uppgifter i det moderna interiören vi satte inför det. Dessutom är kvadraturen av rummet viktigt, liksom förekomsten av belysningsanordningar, deras antal och behovet av att maskera kommunikation.

Det är också viktigt att estetiken idag är föremål för ökade krav. Därför har kurvorna på plattan, som är typiska för flervåningspanelhus, blivit oacceptabla och kräver noggrant arbete för att rätta till alla brister. Lyckligtvis kan många efterbehandlingsmaterial och beklädnadsmetoder spara på den här tiden, tillförlitligt täcka sig med alla brister i den inhemska byggbranschen.

Stryktak i vardagsrummet

Detta universella och mycket praktiska sätt att klara taket i vardagsrummet uppfyller alla krav i nuet. Med hjälp av en bekväm design är det möjligt att täcka alla ytoregelbundenheter och elektriska ledningar. Ett stort urval av färger, texturer, samt möjligheten att skapa ett tak i två plan i vardagsrummet gör det möjligt att använda det för vilken stil som helst i rummet.

Om ytan är blank, ökar detta visuellt utrymmet på grund av den reflekterande effekten. Anhängare av klassikerna kan ge råd om en matt textur, som liknar en perfekt platt vitkalk. Och för mer vågiga interiörer finns alltid ett stort urval av ritningar, inklusive i 3D-format. Förtjänsten kan hänföras till det faktum att med byte av stil kan du enkelt ersätta duken så att taket igen passar övergripande koncept.

Design av tak från gipsskivor till vardagsrummet

Alternativ till stretchväven, och ofta dess tillägg - är en struktur av gipsskivor. Med det kan du också säkert dölja eventuella brister och ledningar, samt bygga en komplex konstruktion på flera nivåer. Gipsskivans tak i vardagsrummet kan ställas inför på ett eller annat sätt:

Träloft i vardagsrummet

Ett fantastiskt vackert tak i vardagsrummet, som perfekt korrigerar oegentligheterna, och skapar också utrymme för ledningskommunikation kan erhållas med hjälp av upphängda strukturer av träpaneler och naturliga eller dekorativa balkar. Det enda villkoret - höjden på rummet i det här fallet bör vara ganska stor, så att det efter en sådan klädsel inte blir till en "låda" och panelerna "ligger inte" på huvudet.

Miljövänlig, estetisk, ovanlig, uttrycksfull - alla dessa epiteter är fullt tillämpliga på detta takplan. Det är särskilt efterfrågat i interiörer av etniska och ekologiska stilar, samt i högteknologiska högteknologiska och loft . Med tanke på den ökande populariteten hos alla dessa områden och deras skickliga anslutningar i samma rum kan trätaket i vardagsrummet kallas mer än relevant.

Plast tak i vardagsrummet

Kanske är det enklaste och billigaste materialet en PVC-panel. Vi brukade se dem i rum med hög luftfuktighet - ett badrum eller ett kök. Men varför inte presentera hallen med detta material? Paneler av exklusiva serier från ledande tillverkare är ganska kapabla att dekorera ett vardagsrum. Med sitt utseende kan de imitera marmor, trä och andra populära dekorationsmaterial. För att fixa plasten behöver du ett upphängt tak i vardagsrummet, det vill säga skapandet av en ram för att fästa panelerna ytterligare.

Tak i vardagsrummet - tapeter

För 10-20 år sedan var det näst mest populära sättet att avsluta efter vitkrympning väggpapper. Mud i reparationsprocessen bildas mindre, kostnaden för samma metod är mycket demokratisk. Samtidigt är du fri att välja något mönster och färg på taket i vardagsrummet tack vare det stora sortimentet av pappersark. Förresten behöver de inte nödvändigtvis vara papper. Generellt använd helst den så kallade "flytande" tapeten. Men kom ihåg att en sådan yta under alla omständigheter är osannolikt att dölja ojämnheten hos ytan, för att den i början skulle vara korrekt jämn.

Tak i vardagsrummet

Förutom att välja efterbehandlingsmaterial är det viktigt att bestämma hur man ska inreda taket i vardagsrummet, hur komplex designen borde vara, oavsett om man kombinerar olika material och om man vill tillämpa ytterligare dekorelement. Samtyck om att om i köket eller sovrummet taket kanske inte kräver sådan noggrann planering, då i huvudrummet ska allt vara perfekt. Vilka är de viktigaste sätten att dekorera taket i hallen?

Spegel tak i vardagsrummet

Reflekterande ytor kan visuellt öka utrymmet nästan två gånger. På taket kan vi säga att rummet med spegelinsatser är unikt högre och rymligare. I utformningen av moderna interiörer är speglar mycket vanliga. I kombination med metall, gipsskiva, plast, spegelplattor och kassetter ser du helt enkelt fantastiskt ut.

En annan typ av liknande tak är spänningslocket. Dess skillnad från den klassiska spegeln är den sträckta PVC-panelen, även om den ser väldigt nära naturen, återspeglar fortfarande inte så tydligt med suddiga konturer. Ändå ser det här designsträcktaket i vardagsrummet mycket trevligt och naturligt ut.

Tak i vardagsrummet med fotoutskrifter

Om det monotontiska taket i vardagsrummet är tråkigt för dig, har du råd att visa din fantasi och genomföra någon idé med möjligheterna till fotoutskrifter på en sträckduk. Du kan beställa en exklusiv ritning eller välja en bild från företagets katalog som hanterar sådana tak. Du kan skriva ut på blank, matt och satinduk. Och om du har ett vardagsrum med lågt tak och du vill ge det en extra volym, använd fotoutskrift i 3D-format.

Glänsande tak i vardagsrummet

Reflektiviteten hos blanka ytor spelar alltid för att öka utrymme. Tak är inget undantag. Stretch smooth canvas kan visuellt expandera rummet, göra det längre, ljusare, mer intressant, djupare. Oavsett om du väljer mörkt eller ljust, ser en hall med ett blankt tak framåt mycket attraktivare, ljusare och modernare ut.

Mer bekant och nära de klassiska vita sträcktak i vardagsrummet. Men var inte rädd för experiment, för andra nyanser ser inte mindre lyxiga och intressanta ut. Brun, grå, beige tak i vardagsrummet kan alltid bli ditt visitkort. Vardagsrummet med ett svart, lila, blått tak kommer att överraska och glädja gästerna inte mindre.

På hur bra typen av tak och dess stil kommer att väljas, kommer det övergripande intrycket av rummet till stor del att bero på. Samtidigt försöker du vara extraordinär, du måste försöka att inte "pereuma" med den här frågan, för att inte överbelasta rummet och inte skapa onödigt skrymmande konstruktioner. Harmoni, visuell expansion av rymden, stil och överensstämmelse med moderna trender bör vara din utgångspunkt för inredningen av taket i huvudrummet i huset.