Emotionalitet

Utan känslor är det omöjligt att leva, förutom det är tråkigt och ointressant. Man - inte en robot, vi är märkliga och behöver till och med emotionality. Rädsla, kärlek, empati, glädje är känslor som framkallar oss alla slags känslor. Att visa känslor fyller vi våra liv med ljusa färger, även om dessa färger ibland är av mörka nyanser. Tack vare denna kontrast kan vi uppskatta vad som gör oss lyckliga och får oss att känna sig extremt positiva känslor.

Allt är bra i måttlighet

Emotionalitet som en egenskap hos personen täcker helt personen. Hans gester, ansiktsuttryck, tal - en persons känslighet manifesteras i allt.

Emotionalitet av tal tillåter oss att lära oss om samtalaren mycket mer än vad hans ord betyder. På sättet att uttrycka känslor kan man åtminstone omedelbart bestämma graden av adekvat personlighet. Som ni vet är allt bra i måttlighet. Ökad känslighet är ofta destruktiv (destruktiv). Kanske är någon bekant med situationen, när du förlorar kontroll över dina känslor, har du tillåtit dig att överflödiga mot chefer, kollegor, släktingar och människor nära dig. Kom ihåg hur länge du senare upplevde om denna obehagliga situation och skörda frukterna av ditt hänsynslösa beteende.

Stark eller till och med överdriven känslighet är också farlig eftersom det gör oss sårbara. En onödigt emotionell person är som en öppen bok, där någon vill korsa sig. Ge inte genast upp själen till människor som kanske inte ens förtjänar det. Spara dina känslor för dem som verkligen uppskattar dem.

Det finns en känslighetsprincip som är särskilt viktig för barnets uppfostran. Faktum är att de positiva känslor som orsakas av oss av någon form av handling eller fenomen tjänar som en slags positiv förstärkning. Till exempel, om barnet först tog boken, började läsa det och samtidigt upplevde glädje och intresse (ingen tog upp boken, avledde inte eller bröt den), då kommer barnet få färre problem, för det blir intressant för honom.

Vid en vuxen kan denna princip användas i omvänd ordning. Till exempel, ditt arbete "håller inte ut mot det idealiska", du är inte nöjd med det helt. Försök att skapa sådana förutsättningar, så att arbetet blir till dig i glädje och du började uppleva mer positiv. Principen om emotionalitet i detta är att vi gillar att göra det som gör att vi känner positiva känslor. Kan du gissa nu varför vi alla vill älska och bli älskade? ..

Utveckling och bortskaffande

Om du inte har tillräckligt med känslor, har du inte förmågan att på ett adekvat sätt manifestera dem, försöka utveckla känslomässighet. Du måste börja jobba med ditt beteende. Beteende är en uppsättning vanor att reagera på ett visst sätt på specifika fenomen och omständigheter. Till exempel, om du är blyg, rädd för att prata med obekanta människor - du måste bli mer öppen, utveckla en djärvhet, goodwill och sociability. Då kommer ditt tal att förvärva den önskade känslomässiga färgen och bli mer "levande" och intressant, men som dig själv.

Hur bli av med emotionalitet, om det väsentligt komplicerar ditt liv? Detta problem är också löst, det skulle vara en önskan. Det finns en sådan sak som rationalitet. Rationalitet innebär ett rimligt och meningsfullt tillvägagångssätt, medan emotionalitet bygger på sensoriska känslor. För att bli av med överdriven känslighet måste man bli en rationalist. Försök att styras av anledning och medvetenhet, låt inte känslor slita din sunt förnuft. Rationalitet och emotionalitet, helst, bör komplementärt komplementera varandra. Medvetet kontrollera sina handlingar och känslor, kunna förnuftigt och öppet erkänna sina känslor - det här är riktig konst.