De mest intressanta detaljerna och bilderna av bröllopet av prins Harry och Megan Markle!

Tja, den 19 maj, kommer det för alltid att gå ner i historien, som den dag då prins Harry och tidigare skådespelerska Megan Markle blev en man och hustru. Så - det är dags att komma ihåg de mest intressanta detaljerna i denna fantastiska ceremoni och titta på de mest rörliga skotten. Och det kommer bli många av dem!

Utan överdrift kan det hävdas att den 19 maj kl 12.00 i London var hela världen knuten till tv-skärmarna för att se hur den charmiga "Cinderella" Megan Markle skulle säga "Ja!" Till hennes älskade prins.

Och det hände, men ännu mer röra än man kan bara drömma, för brudgummen första ord till bruden var: "Du ser fantastisk ut! Jag saknade dig! "

Och om du nu ser ut som en tår, var du inte blyg, för i det ögonblicket "strömmade" de till alla - från prinsen och Megan ...

... hennes mor Doria Ragland och mer än hälften av gästerna!

Förresten kommer prins Harry och Megan Markle att bli det 16: e kungsparet att gifta sig med Windsor Castle, från 1863. Och den unga makan kommer omedelbart att förlora sitt efternamn - hädanefter kommer hon att bära titeln hertiginnan Sussex, enligt hennes make, till vilken exakt samma dag, farmor Queen Elizabeth II fick titeln Duke of Sussex, Count Dumbarton och Baron Kilkil!

Hans bröllopslöften, Prince Harry och Megan Markle yttrade sig i närvaro av hundratals gäster.

De lovade att älska varandra i sorg och glädje, sjukdom och hälsa tills döden skilde dem. Visst, en intressant detalj - i stället för den traditionella formuleringen av bruden lovade inte att "lyda" sin man!

Tror du att detta är vad förvånad Kate Middleton?

Bruden och brudgummen byttes ringar. Megan Markles engagemang gjordes av en ingot av sällsynt walesiskt guld, vilket hennes Majestätis Elizabeth presenterade för henne. Jo, Harry's ring är gjord av platina!

Alla vet redan att hon sydde hennes bröllopsklänning Megan Markl till det framstående franska modehuset Givenchy. Men leta inte efter "förräderi av traditioner" här! Det visar sig att förra året var modehusets kreativa chef brittiska Claire Waite Keller, som är författare till detta snyggvita eleganta mästerverk!

Och brudens huvud var utsmyckat med filigran tiaraen av Queen Mary of Teck, mormor av Elizabeth II. Tja, det är som något lånat! "Diamant Tiara skapades 1932, och centralstenen dateras från 1893," sade Kensington Palace i ett uttalande.

Förresten, även broderi på brudens slöja håller en hel historia - om du tittar noga så ser du blommor av femtiofem länder i det brittiska samväldet!

Men prins Harry och hans äldre bror, prins William, på denna dag, bar uniformerna från den brittiska armén av Blues och Royals regiment!

Intressant, istället för den traditionella kyssen på balkongen (som det var med prins William och Kate Middleton, liksom med prins Charles och prinsessan Diana), kyssade Harry Megan på kapellens steg.

Låt oss beundra parets första kyss som en man och hustru?

Och skälen till känslorna hos gästerna var inte några ...

Det var självklart att den generella entusiasmen för hennes aristokratiska sätt och spontanitet orsakades av den 3-årige Charlotte, som var bland de tio barnen som hörde till hörseln?

Åh, det är det inte ...

Den lilla prinsessan, precis som sin yngre brors födelsedag, välkomnade fina och kungliga publiken att vifta sin hand!

Och hennes mamma - Kate Middleton och den här gången visade sparsamhet. Hertiginnan i Cambridge deltog i ceremonin i en krämfärgad päls från Alexander McQueen, som visas offentligt för fjärde gången!

Visste du att prins Harry, vars förmögenhet uppskattas till 30 miljoner pund, vägrade skriva under ett äktenskapskontrakt för att bevisa sina uppriktiga känslor? Men analytiker har redan beräknat att Storbritannien kommer att tjäna 1,4 miljarder dollar vid detta bröllop!

Här är ett annat intressant faktum - maskerna av prins Harry och Megan Markle blev den mest populära och sålda souveniren!

Vi vet att du inte kan vänta med att veta vad den unga familjen behandlade gäster för? Gör sedan redo - alla skotska langoustiner, inslagna i skivor rökt lax med citrusfrukterad och grillad asparges insvept i skinka, serverades till alla gäster som inbjudits till middag på St George's Hall. På menyn var också Panakota av ärtor med vaktelägg och citron verbena, fricassee från kyckling med morel svamp och purjolök, risotto med ärter och mint och kokt över låg eldsvin med äppelkompot. Tja, till efterrätt, serverades gästerna pistaschmakaronger med champagne och tartletter med orange krämbröllop.

Förresten bröt bruden och brudgummen bröllopstravet där de inte förväntades göra det - i stället för den traditionella bröllopskakan med frukter till den brittiska kungafamiljen valde prins Harry och Megan Markle en citronkaka som blöts i äppelbär odlad i trädgården till det kungliga residenset i Sadringham, grädde med maräng och dekorerade med rosor och pioner. Skapat det här söta "mästerverket" av USA: s inhemska konfektör Claire Ptak och hennes lag.

Vi representerar, som de tyckte om gästerna, och även sången av Sir Elton John själv!

Läs också

Bra råd och älska unga! Det är bittert!