Rollspel för barn

Förmodligen finns det inte ett enda barn i världen som inte gillar att leka: barnen lockas av ljusa rattlar, underhållande pyramider och sedan de blir äldre ersätts de av fler "vuxna" leksaker. Tvååringar börjar redan kopiera beteendet hos sina föräldrar, vilket leder till spelelement i det verkliga livet. Detta hjälper dem att bättre känna omvärlden, utveckla fantasi och lära sig att kommunicera med andra barn. Rollspel för barn är därför inte bara intressant men också mycket användbart.

Spel för barn

Det är oerhört viktigt för mammor och fäder att stödja barn i denna strävan och om möjligt delta i barns rollspel. De kan vara lika viktiga: går till affären, restaurangen, kliniken; och fantastiska, baserat på favorittecknader och sagor. Att överskatta föräldrars deltagande i berättelsen-rollen spel av barn i det inledande skedet är omöjligt, för om barnet inte lär sig att leka, kommer hans försök att översätta denna eller den här tomten i livet vara kort och ointressant. Kom ihåg att spel borde vara nödvändigtvis snäll och lära barnet något användbart.

Ett av de mest populära spelen har alltid varit och förblir "butik". Jag tror att mamma och pappa och de känner till hennes regler perfekt. Var noga med att förbereda dig för att göra en smula: arrangera en räknare med de varor du vill, lima prismärkena, som pengar du kan använda klippa papper, mynt, knappar, småstenar - allt som barnets fantasi räcker för. Specialister noterar att barns fantasi, vilka vanliga föremål och leksaker "förvandlas" till sådana "instrument" som de behöver är mycket bättre utvecklade.

Spel för yngre daghem

Särskilt populärt berättelsespelsspel blir när ett barn går till en dagis. En sådan gemensam tidsfördriv hjälper barn att snabbt anpassa sig i en ny miljö, för att hitta vänner, för att försöka på nya bilder. Rollspel i dagis kan också användas som en inhemsk karaktär och fantastisk. Oftast spelar barnen "familj" och "sjukhus", oberoende fördelar roller, vilket hjälper utbildaren att korrekt identifiera ledare och mindre aktiva barn i gruppen.

Att involvera alla barnen i spelets gång använder lärare ofta berättelserna om sina favoritfejder och visar dem på roller. En av de mest intressanta och användbara är också spelet "Prinsessan-Nonsmeyer": med hjälp av nedräkningen väljs prinsessan och tsar Berendey, de andra barnen vänder sig om att få Nesmeyan att skratta, den bästa spelaren bestäms av kungen och får ett förberedt pris. I framtiden kan roller ändras. Det här spelet kommer inte bara att underhålla barnen, utan också bidra till att avslöja sina talanger och skådespelare.

Spel för förskolebarn

Rollspel för förskolebarn är redan allvarligare och detaljerad. Ämnenna blir detaljerade och barnen gör ofta sina förslag till deras utveckling. Vid denna ålder kan sagor spelas av roller, läsa böcker, stimulera barnet att lära sig och förbättra läsktekniken. Vital spel av förskolor kombinerar i sig redan flera tomter: spelet i "familjen" inkluderar resor till sjukhuset, ett café, en skola och andra institutioner som är kända för barnen. Dialoger av barn blir också mer informativa, varifrån föräldrar kan extrahera mycket information om deras bebis och någonstans, kanske korrigera deras beteende, för i barnen speglar barnen sin syn på omvärlden, inklusive deras familj.

Betydelsen av rollspel för barn, exempel på möjliga scenarier kan prata mycket, men det viktigaste som föräldrarna bör komma ihåg: Ett gemensamt spel med barnet är framför allt utbildningen, ett sätt att visa barnet hur du älskar det. Försum inte detta tillfälle: skjut upp alla viktiga saker, uppmärksamma krummen och bara leka med det.