Sevärdheter i Ulyanovsk

Ulyanovsk är en ganska stor stad. Det ligger på en pittoresk plats, där de två floderna - Volga och Sviyaga - konvergerar så nära som möjligt. Staden är skyldig till den stora Leader VI. Lenin, vars riktiga namn är Ulyanov. Här föddes Vladimir Ilyich, och det är med honom att de viktigaste sevärdheterna i staden är anslutna.

House-museum av Lenin i Ulyanovsk

Idag är detta blygsamma hus i Lenin Street känt för många människor över hela världen. Det var här som den framtida grundaren av världens första socialistiska stat växte och växte upp. Då kallades staden Simbirsk. Huset köptes av Vladimir Ilyits föräldrar, de bodde där i nästan 10 år, tills de flyttade till Kazan .

Under sovjetregeringen nationaliserades huset, och 1923 omvandlades det till historiska och revolutionära museet. VI Lenin. Senare omvandlades det till ett minnesmuseum. Husets museums yttre utseende och inredning är återställd med stor noggrannhet.

I allmänhet är museet ett unikt monument av Lenin i sitt hemland, som har varit öppet för besök i mer än 60 år. Och 1973 tilldelades han till och med orderet i oktoberrevolutionen. Människor från hela världen är angelägna om att se huset och livsstilen där Vladimir Ilyich Lenin togs upp.

Den kejserliga bron i Ulyanovsk

I början av byggandet av järnvägsbroen lades tillbaka 1913. Under dessa år var det ett verkligt grandiöst projekt. I sin konstruktion var mer än 4000 av de bästa brobyggarna och arbetarna inblandade. Till stor ånger, 1914 fanns en allvarlig eld, för vilken konstruktionen var tvungen att börja från början. Men även denna peripeteia med bron slutade inte - år 1915 kom en stor jordskred från Simbirskbergen på den.

Och i 1916 ägde den stora öppningen av den grandiösa bron i hela Europa plats. Broens förnamn är "Nikolaevsky", senare döptes det till "Frihetsbron".

Med tiden sattes bilen till bron. Idag, efter ett antal rekonstruktioner, ser bron ut imponerande, speciellt på natten tack vare en speciell belysning.

Ulyanovsks kyrka

Trots det tydligt uttryckta socialistiska och antikyrkiska namnet har tempel och kyrkor bevarats i Ulyanovsk. Tidigare, när staden var fortfarande Simbirsk, tornade på sina pittoreska banker av Volga sina huvudsakliga tempel, på torget, som kallades Sobornaya, tornade två katedraler. Före revolutionen i staden fanns 33 kyrkor, ett teologiskt seminarium, två kloster och två religiösa skolor.

Emellertid var det 1940 endast ett litet kyrkogård i hela staden. Vi led mycket, men 4 kyrkor har nått vår tid.

Naturligtvis byggdes senare nya kyrkor och tempel i staden senare, med upphörande av den brådska förföljelsen av troen. Gamla kyrkor av pre-revolutionära byggnader återställdes också. Och idag stiger inte en förgylld kupol ovanför Ulyanovsk.

Monument till Ulyanovsk

I staden finns det många monument, varav den största är utan tvekan monumentet till Lenin, beläget vid Ulyanovsks huvudtorg.

Inte utan monument till Karl Marx, Nariman Narimanov, Ulyanovsk tankmen, Ulyanov och Ulyanov och andra politiska figurer och befriare i staden. Monumentet-obelisken av evig ära är också känd. Och också till de stora artisterna, författarna och poeterna A.S. Pushkin, A.A. Plastov, I.A. Goncharov och så vidare.

Det finns också sådana intressanta monument som ett monument till bokstaven E, ett monument till en kolobok, ett jubileumsskylt till Simbirtsit, ett monument till soffan Oblomov, ett monument till de förlorade templen Simbirsk.

Vad mer att se i Ulyanovsk?

Förutom alla ovanstående finns det många platser och sevärdheter i Ulyanovsk som du definitivt måste se. Bland dem - Ulyanovsk Museum of Urban Development, Alexander Park, Ulyanovsk Regional Museum of Local History. Goncharov, den historiska och arkitektoniska komplexen "Simbirsk Zasechnaya Chert" och mycket mer.

Om du vill kan du också ta reda på de vackraste städerna i Ryssland .