Coworking - hur är det att öppna ett coworking center?

Coworking är en plats för dem som inte kan arbeta ensam, ett utmärkt tillfälle att spara på att hyra ett kontor och träffa en kompis i ett elegant mötesrum. I allmänhet är coworking kontor frihet, nyhet och bekvämlighet.

Coworking - vad är det?

Frilansare, uppstartar inte meningsfullt att hyra kontor för arbete, och ibland finns det helt enkelt inga pengar för det, det är ganska möjligt att arbeta hemma och investera pengar i något mer användbart. Men vi måste möta det faktum att det inte finns någonstans att träffa kunder, kunder och bara användbara människor. Här och kommer med hjälp av coworking - det här är ett organiserat utrymme för arbetet med helt olika människor, med den nödvändiga utrustningen och minimala bekvämligheter - en kaffebryggare, en kylare med vatten och annan trevlig trivia. Det är värt ett sådant nöje är mycket billigt.

Coworking Center - vad är det?

Ordet "coworking" är översatt som "gemensamt arbete", det är fortfarande ett ungt företag, med skapandet av det första coachingcentret, tog det lite mer än 10 år. Coworking Center är ett stort rum, utrustat för kontorsbyggnader, de arbetsplatser där de hyrs utifrån den billigaste "dynamiska" arbetsplatsen - vilket fria bord där du kan sitta med din bärbara dator och slutar med enskilda rum och konferensrum . Du kan hyra både per timme och i en månad eller mer.

Coworking - fördelarna och nackdelarna

Nyligen är coworkingcentra utrustade inte bara med nödvändiga - kök, vilorum, men även med barnrum, gym, det vill säga de ökar antalet fördelar med coworking, och det finns en hel del av dem:

I jämförelse med plusserna är verksamheten av coworking mycket liten, men de är:

Typer av coworking

Coworking är ett växande företag och förutom kontorscentra började andra slags coworking framstå:

 1. Produktion coaching är en plats där du kan engagera dig i hantverk. Denna snickeri, smycken, sömnad - bara en fantastisk plats för nybörjare, möbeltillverkare och alla som vet hur och tycker om att arbeta med sina händer.
 2. Kreativ samverkan är ett konstcenter för konstnärer, där förutom konventionell kontorsutrustning kan det finnas musikinstrument, konstnärlig och fotografisk utrustning och en särskild "bohemisk" atmosfär;
 3. Barnens samverkande är centrum där barn är engagerade i kreativitet, lek, kommunicerar med andra barn och föräldrar kan vara nära.

Hur öppnar man ett coachingcenter?

Att arbeta som företag är en lovande idé, om det inte finns något sådant centrum i staden kan du försöka öppna den. Hur man organiserar ett coachingcenter:

 1. Bestäm vilken slags orientering du vill ha.
 2. Skapa en affärsplan, var du ska skriva ner, utöver handlingsplanen och beräkningarna, alla framväxande idéer.
 3. Välj ett rum, beroende på typ av coworking, det kan vara beläget i affärsdelen av staden eller i en lugn park, bort från trafiken.
 4. Reparation, planering, uppdelning i arbetsområden. Det måste nödvändigtvis finnas sanitära zoner, rekreationsområde, tillgång till Internet.
 5. Utrustning. Om det är ett kontorscenter - bord, stolar, kontorsutrustning; utveckling - barnmöbler och leksaker; om workshops - produktionsutrustning. Du behöver inte köpa allt på en gång, åtminstone börja, men fortsätt i processen.
 6. Reklam - distribution av flygblad, reklamfilmer på TV, tidningsannonser - beroende på din budget.
 7. Stater. Personalen på de samlingscentrum kräver administratörer av hallar och zoner, teknisk support specialister, servicepersonal kan hittas genom outsourcing.

Hur man förlorar coorking?

Viktigt är främjandet av coworking, att unroll det nyöppnade centrum kan vara ganska budget.

 1. Få vänner med media och bloggare som läser aktivt. Detta bör inte vara reklamstöd, men utbyte av tjänster. Tänk på vad du kan intressera dem för.
 2. Hitta supportrar i den administrativa resursen. I stadsförvaltningarna finns det avdelningar på jobbet med ungdomar, stöd till småföretag - för dem är det viktigt att delta i nya affärer, för att vara deras partner, som ska nämnas i pressmeddelanden och rapporter. I gengäld kan du få informationstjänst, locka kända personer till dina evenemang, och anställnings specialister hjälper till med frivilliga.
 3. Glöm inte sotsseti och ord i munnen.
 4. För att attrahera andra innovativa projekt till deras sida är ömsesidig reklam ett bra sätt att marknadsföra.

De bästa medarbetarna i världen

I världen finns det idag cirka 15 000 medarbetare, mest i USA och Europa. De mest ovanliga och populära medarbetarna i världen: