Varför skakar barnet sitt huvud från sida till sida?

Många föräldrar försöker följa deras barns hälsa väldigt noga. Särskilt sker det vid småbarns ålder upp till ett år. Här och månatligt besök till läkaren, vägning, vaccination och varje dag något nytt i ditt krumbs beteende. Det är bra, om barnet växer och utvecklas, som det stavas ut i böcker och ingenting orsakar misstanke om mammor och pappor. Det händer emellertid att smulan börjar fungera inte helt normalt, till exempel skakar huvudet från sida till sida utan några speciella skäl, och det kan hända när som helst på dagen.

Vad är orsaken till ovanligt beteende?

De främsta anledningarna till att ett barn skakar huvudet från sida till sida är:

  1. Kroha lärde sig nya rörelser. En bebis kan skaka huvudet i en dröm, och när han är vaken. I grund och botten betraktas detta som en norm för utveckling av spädbarn.
  2. För ett barn på 5-8 månader förklaras huvudet tå från sida till sida av det faktum att barnen börjar lära sig nya rörelser i kroppen, och det finns inget att oroa sig för. Kanske om ett par dagar kommer krummen sluta göra det, men kommer att sticka ut tungan eller grimasen.

  3. Barnet botar sig själv. Vid ett års ålder förklarar barnläkare ofta föräldrarna varför, när ett barn somnar, skakar han huvudet från sida till sida: barnet darar därmed sig. Du måste dock vara uppmärksam på det faktum att endast de barn som är vana vid sjukdomsförflyttning innan de går och lägger sig.
  4. Barnet kan se drömmar. Den viktigaste förklaringen till varför barnet skakar på huvudet i en dröm, tror läkare att en smula som en vuxen kan drömma.

Men om du fortfarande är oroad över frågan om varför ditt barn skakar huvudet från sida till sida under en längre tid, kontakta en barnläkare för att utesluta rickets. Kanske i det faktum att barnet gör sådana rörelser finns det inget att oroa sig för, och din baby växer bara väldigt nyfiken och så kommer världen att känna igen.