Kvarts vinyl golvplattor

Om du vill få en väldigt slitstark beläggning, samtidigt som det inte finns någon form av design, är kvarts vinyl golvplattor en idealisk lösning för dig. Å ena sidan ingår PVC i dess komposition vilket gör det möjligt att uppnå den önskade efterbildningen av ytan, men även om kvartsanden är närvarande är kakeln fortfarande närmare i egenskaper till mineralerna.

Vad är kvarts vinyl golvplattor?

Det här är en sorts paj från flera lager, var och en är ansvarig för detta eller det som kännetecknar beläggningen:

Alla dessa lager av vårt kvartkvarts vinylplattor kommer att limas ihop med polyvinylklorid, som ofta används för golv. För människors hälsa är denna förening helt säker, men varje del av plattan klibbar varandra på ett tillförlitligt sätt. Efter monteringen av alla delar och limning ihop, får vi tjockleken på de färdiga plattorna inom 4 mm.

Fördelar och nackdelar med kvarts vinyl golvplattor

Utgående från en sådan komplex komposition, måste detta avslutningsmaterial helt enkelt ha en hel lista över fördelar och anledningar att ge företräde åt det. Faktum är att kvarts vinyl golvplattor har en hel lista över egenskaper som designers och konsumenter redan har uppskattat.

  1. Även om du bestämmer dig för att göra ett golv av en sådan kakel i en bastu eller ett bad, kommer det aldrig att bli ett problem. För det första är höga temperaturer inte hemska för henne. För det andra finns det inga skadliga ämnen i kompositionen, så det finns ingen hälsorisk.
  2. Var uppmärksam på detta material, om planerna för att slutföra källaren eller rummen med höga temperaturer, eftersom förbränningen det inte stöder.
  3. I ett rum med hög trafik är denna kakel inte mindre relevant. Hon fruktar inte några slag, kemikalier för rengöring eller repor - också.
  4. Om planerna för att organisera varma golv kommer kakel inte att förhindra spridning av värme.
  5. Och slutligen leder detta material inte ström och har en antistatisk egenskap.

När det gäller svagheterna kommer vi här att notera det typiska för detta format för att avsluta problemet: utseendet av sprickor mellan plattorna, som inte kan uppstå i rullmaterial. Att lägga kvarts av vinylgolvplattor ska uteslutande utföras på den förberedda golvytan, annars kommer alla ojämnheter att vara synliga och golvet blir kallt.

Varianter av att lägga kvarts vinyl golvplattor

Beroende på typ av kakel och dess syfte används flera installationsmetoder. Om du har ett plant golv och inte vill demontera den gamla beläggningen, kan du använda metoden att lägga med limlås.

Ibland är kakan knuten direkt till limet till själva golvet. För denna metod behövs en högkvalitativ cementplåt och ett helt platt golv utan brister. Det finns en metod med spår, som liknar hur laminatet läggs. Han kräver också det jämnaste och mest beredda golvet.

En av de vanligaste är limmade alternativet, när baksidan av kakelplattan är täckt med en speciell förening. Det finns också en kakel med lås, som är plastspikar. Ju bättre golvet är förberedt, ju mjukare murverket kommer att visa sig och beläggningen kommer att vara längre.