Flygplatser i Makedonien

Makedonien är ett stat i den sydöstra delen av Europa. Flera flygplatser är verksamma i landet. Det handlar om dem som kommer att diskuteras senare.

Ohrid flygplats

Det fullständiga namnet på denna makedoniska flygplats är följande: Ohrid St. Paul Apostle Airport. Den här flygplatsen ligger 9 kilometer från staden med samma namn . Här kommer planen av tre flygbolag och charterflyg. Ohrid Airport accepterar både internationella och inrikesflygningar.

Ohrid är utrustad med en landningsbanan, moderna väntrum där passagerare kan slappna av bekvämt och bekvämt incheckningsdiskar.

Från flygplatsen till staden Ohrid kan du ta specialbussar, de kan ta passagerare till huvudstaden Skopje. Också från flygplatsen till staden du behöver är bekväm att ta en taxi.

Användbar information:

Skopje

En annan flygplats i Makedonien är Alexander Skopje Alexander den stora flygplatsen, eller Skopje Alexander den stora flygplatsen. Den här flygplatsen ligger 10 kilometer från centrala huvudstaden. Han tjänat 1989, och den första flygningen togs från Belgrad. Nu är de viktigaste transportföretag som är representerade i flygplanen för denna flygplats: Adria Airways, Air Serbia, Groatia Airlines, Turkish Airlines, Swiss International Air Lines och Flydubai. Flygplatsen accepterar också charterflyg.

Som i fråga om den tidigare flygplatsen är Alexander The Great ansluten till huvudstaden med regelbunden buss, så det blir lätt för turister att komma till Skopje. Dessutom, precis vid flygplatsen kan du hyra en bil och ta en taxi. För personer med funktionshinder finns ytterligare tjänster här och de registrerar sig utan kö.

Skopje flygplats har flera restauranger, en tullfri butik, ett valutaväxlingskontor och ett postkontor. Från minuserna på denna flygplats kan kallas bristen på bagageförpackningar och betalad Wi-Fi. Dessutom införs gradvis en servicegebyr och en avgift för arbetet inom luftfartstjänsten.

Ett intressant faktum

Flygplatsens namn i Skopje är förknippat med en intressant eller ganska skandalös historia. Saken är att 2006 krävde representanter för Grekland att byta namn på flygplatsen, eftersom namnet Alexander the Great anses vara ett historiskt arv av både makedonier och greker. Som du kan se, behåller flygplatsen fortfarande sitt ursprungliga namn.

Användbar information: