Bursit - behandling hemma

Ömhet och svullnad i lederna uppstår under en sjukdom som kallas bursit. Behandling i de inledande stadierna kan utföras hemma. Det är tillåtet att kombinera medicinsk behandling som föreskrivs av en läkare med folkliga behandlingsmetoder.

Vad är bursit?

Definiera vad som är bursit sjukdom, det är värt att uppmärksamma den latinska termen "bursa" i översättningen det låter "väska". Bursit är en inflammatorisk process som uppstår i synoviala väskor. Det åtföljs av ackumulering i vävnaderna i de anslutande benen, den smärtsamma bildningen. Storleken på den gemensamma väskan stiger patologiskt i storlek, en svullnad uppträder som kan uppnå en storlek upp till 10 cm.

Sjukdomen uppstår när belastningen på vikningszonen:

Bursit hänvisas till yrkessjukdomar, oftare förekommer en förutsättning för sjukdomen hos personer som genomgår ett stabilt mekaniskt tryck på lederna (idrottare, gruvarbetare). Orsaken till förekomsten är felaktigt matchade skor eller övervikt, ledtrauma, saltuppbyggnad i reumatism. Majoriteten av patienterna är män under 40 år.

Hur man behandlar bursit?

Ett smärtstillande tillstånd kan inträffa en gång - akut bursit, det orsakar inte allvarliga hälsoskador. Upprepad trauma kommer att provocera kronisk bursit. Sjukdomsförloppet orsakar svåra rörelser, åtföljd av smärta i leden som drabbats av sjukdomen. I ett försummat tillstånd stiger kroppstemperaturen. Sätt att behandla bursit beror på vilken typ av sjukdom:

Bursit i höftledet - behandling

Synovial väska (bursa) - en slags stötdämpare, vilket minskar friktionen mellan led och mjukvävnad. Dess suppuration leder till en ortopedisk sjukdom, där en vätska ackumuleras i bursa. Höftförbandet, i frånvaro av stress, hypotermi, som ett resultat av trauma eller medfödd patologi, har risk att drabbas av en sådan sjukdom. Diagnos kan göras av en läkare. Tidig behandling möjliggör i början av en effektiv behandling av bursit i en öppenvårdsområde:

Bursit i knäleden - behandling

Systematiska belastningar på knäna leder till gallring av vävnader och ledskador, vilket provar i bursa i inflammatoriska formationer. Sjukdomen förekommer hos personer vars fysiska arbete kräver en konstant belastning på knäledsledet (plattor, parketter, skrapor etc.). Närvaron av gikt, psoriasis och artrit väcker bursit. Symptom på sjukdomen:

 1. Knäledsens form har förändrats;
 2. ödem och rodnad
 3. när känslan gör ont i ont och det är varmt;
 4. Det är svårt att gå.

Hur man bota bursit i knäleden hemma - för att minska blodflödet, höja knäet och applicera kallkomprimerar på det (i 15-20 minuter). Razirat apoteksalvor - diclofenak, voltaren, snabbgel. Ta smärtstillande läkemedel - ibuprofen, ketoprofen, piroxicam. Innan du behandlar knäbursit ska du rådfråga en läkare, han kan ordinera antibiotika. Självbehandling, som inte ger resultat i flera dagar, förvärrar sjukdomen, provar en hög kroppstemperatur.

Bursit i axelledet - behandling

Orsaken till bursa i axelbetennandet är beständig fysisk aktivitet, faller, stroke, infektion (överföring av infektion med lymf eller blod från ett sjukt organ). Systematiska monotona åtgärder, som äger rum under en lång period, blir en provokatör av sjukdomen. Det förekommer hos personer som bedriver sport (tennisspelare, gymnaster), bärare, åldrade efter 60 år. Behandling av bursit i axelledet:

Hur bota armbågsbursit?

Skada på armbågen kan framkalla bursit. Diagnosera det mycket enkelt - armbågen ökar till avvikande dimensioner, har en uttalad svullnad, rodnad av flexionszonen och smärtan. Än att behandla en bursit av en ulnar gemensamma definieras av läkaren efter undersökning. Sjukdomen har två typer av förekomst - infektion eller inflammation. Traumatisk (inflammatorisk) kan enkelt behandlas med konservativa och folkliga metoder. Infektiös bursitbehandling innebär med hjälp av kirurgi - dränera ulnarpåsen, förskriv antibiotika.

Bursit av handleden - behandling

En skarp smärta i handleden kommer att ta bort kompressen, förberedd från apotek. Du kan behandla bursit med dimexid och läggas till det - impregnera gasbindningen (viks flera gånger) och applicera 2-3 gånger om dagen till sårpunkten i 1 timme. Effektiv komprimering i scenen av förvärring och smärta i de tidiga dagarna av sjukdomen. Förbered en lotionblandning:

Bursit Achillesenson - behandling

Alberts sjukdom eller främre Achilles bursit uppstår på grund av tunga belastningar på benen eller fel position på foten när du går. Det finns en förtjockning av muskelvävnaden vid anslutningen av hälbenet till Achillessenen, den slemhinniga påsen strömmar över benutsprutningen. Området i zonen ovanför hälen rodnar, svullnar och blir smärtsamt, vilket leder till en partiell förlust av rörelsefunktioner. De sjukdomsutmanande faktorerna:

Denna typ av sjukdom påverkar kvinnor oftare. Lång gång på höga klackar, och sedan en skarp förändring av fotens position i hemtopparna, är orsaken till sjukdomen. Behandling av bursit kan accelereras genom att stå under hälen, en mjuk innersula kommer att lindra trycket och minska inflammation. Utför ett urval av speciella skor som fixar fotens position, vilket inte tillåter skarpa smärtsamma rörelser. Om förebyggande metoder för att bekämpa sjukdomar inte ger resultat kan läkemedel förskrivas - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för behandling av bursit:

Bursit i hälen - behandling

Hur man behandlar hälsbursit , om den har förvärvat en kronisk form. Fokuserar på scenen och orsakerna till sjukdomen ordinerar läkaren terapeutisk (analgetisk, elektrofores, gnidning, lotion) eller en radikal metod (kirurgisk ingrepp) behandling av bursit. Inflammerad ledd, bör inte röra sig (vila), patientbenet ska hållas i ett upphöjt tillstånd. Innan du börjar vandra i huset, linda det skadade benet i ett elastiskt bandage. Avlastar smärta, applicerar på svullnad bladet Kalanchoe, mosade tills bildandet av juice.

Behandling av bursit med folkmekanismer

Behandlingen av bursit med örter enligt recepten av traditionell medicin utförs vid de första tecknen på sjukdomen. Tillgängliga och enkla tekniker med örter, hjälp effektivt. Om läkaren har föreskrivit antibiotika kommer tillägget till medicinen att vara bad och lotioner, beredda på grundval av naturliga ingredienser. Mottagning av bad med örter, balsam och lotioner, hjälper till att bota sjukdomen och stimulera processen med ärrvävnad.

 1. Haymaking Trash . Strimlad hö, som väger 1 kg, häll 4 liter kokt vatten och kokt på låg värme i 30 minuter. En spändbuljong tillsätts till badet.
 2. Bad från nålar . En hink med kottar och tallar hälls med brant kokande vatten och får brinna i 5-6 timmar. filtrera och lägg till badet.
 3. Kålblad med honung . Ett blad av vitkål är knådad tills utbytet och utseendet av juice. På en sjuk plats, sprida honung, toppa det med kål - täcka med en film och linda den med en trasa.
 4. Kock är vanligt . Torr rot av växt 2 msk. l. Häll 1 liter vatten och koka i ett par 30 minuter. Töm avkokningen och applicera på det drabbade området i 2 timmar, täcka toppen med värme.
 5. Te selleri . 1 msk. l. gräsfrö, blötlägg ett glas brant kokande vatten och insistera på 2 timmar. Dela infusionen som erhållits i 2 delade doser per dag, äta innan du äter.

Behandling av bursit med propolis

Än att behandla bursit hemma tips biodlare som vet att tinktur gjord av propolis med vodka för kompressor, tar bort inflammation och svullnad.

 1. För att späda propolis och vodka i ett förhållande på 1:10, håll minst 5 dagar i mörkret.
 2. Doppa i en tinktur med en trasa täcka det drabbade området i 30 minuter, 2-3 komprimerar per dag.
 3. Procedurens varaktighet är 7-10 dagar.

Behandling av bursit aloe

Alo på fönsterbrädan, alltid till hands, hur man bota bursit med hjälp av en växtbaserad fytoterapeut. Växtens medicinska egenskaper används för tillverkning av medicinska salvor och kompresser som lindrar inflammation i vävnaderna.

 1. 3-4 stora löv av aloe snyggt avskurna och sätt på 2: a dagen i kylskåpet.
 2. Ur stekarna kläm ut saften och dra dem ihop med gasbind, sätt på bursit och rulla.
 3. Komprimera för att ändra upp till 3 gånger om dagen.