Helgdagar i Etiopien

Etiopiens motto är "13 månader av solen", och detta uttalande ligger nära sanningen, eftersom det här läget bor på sin egen kalender. Omkring 80 etniska grupper är registrerade här, som har unika traditioner och tullar . Verksamhet i landet firas med ett särskilt omfång och för vissa ritualer.

Etiopiens motto är "13 månader av solen", och detta uttalande ligger nära sanningen, eftersom det här läget bor på sin egen kalender. Omkring 80 etniska grupper är registrerade här, som har unika traditioner och tullar . Verksamhet i landet firas med ett särskilt omfång och för vissa ritualer.

Allmän information om semestern i Etiopien

Detta tillstånd är inkapslat i mysticism och legender, det förenar många dialekter och språk, religioner och religioner. Mycket ofta är turister intresserade av frågan om när det nya året i Etiopien och hur deras kronologi här skiljer sig från den allmänt accepterade.

I landet firas denna helgdag den 11 september. Kalenderen ligger bakom den internationella i 7 år, 8 månader och 11 dagar. Det lånades från kopterna i kristendomens tidiga år. Denna religion uppträdde i Etiopien under IV-talet.

Ovanligt i landet är definitionen av tid. Dag här börjar med soluppgången, och inte vid midnatt, därmed enas om ett möte med lokalbefolkningen, ange alltid de timmar du behöver navigera.

10 stora helgdagar i Etiopien

Om man ska jämföra med andra stater, så är det inte så många semester i Etiopien. De flesta händelserna är relaterade till kristendomen och landets historia. De mest kända av dem är:

  1. Mawlid al-Nabi - firades den 3 januari. Firandet är tillägnad profeten Muhammads födelse, men eftersom det inte är känt exakt när han föddes fanns timtiden till sin död. Dödsdatumet för muslimer är det viktigaste i en persons liv. Denna händelse blev meningsfull 300 år efter att islam grundades.
  2. Jul firas den 7 januari. Den ceremoniella tjänsten hålls både i de moderna tempelarna i landet och i de gamla kyrkorna huggade från vulkaniska stenar i berget. Troende behandlar helgedomen med särskild vördnad och börjar döpa flera kilometer före helgedomen.
  3. Timkat (Dop) - Kristna firar det i 2 dagar från och med 19 januari. Denna händelse är den viktigaste religiösa semestern i landet, när turister kan se den äldsta kyrktraditionen. Prästerna utfärdar en kopia av förbundets ark (tabot) till vattnet och lämnar i ett ceremoniellt tält för natten, de troende på den här tiden ber. Denna handling symboliserar Jesus Kristus som kommer in i Jordanfloden. På morgonen anses dammen vara helig, den badas, den heliga vätskan tas in i kärlen och transporteras hem. Ceremonin slutar med en lång procession med lokala låtar och ritualdanser. De mest stora processionerna hålls i städerna Gondar och Lalibela , liksom i huvudstaden i staten Addis Abeba .
  4. Segerdagen - de inhemska folket firar den den 2 mars. Denna statsferie är tillägnad slaget vid Adua (Slaget vid Aduwa-dagen). Efter öppningen av Suezkanalen 1869 började Röda havet-kusten intressera européerna. Inte bara handlarna gick dit, utan även invaders som önskade att expandera sina länder. Etiopien lockade uppmärksamhet från Italien, som gradvis fångade städerna i landet (till exempel Assab och Massawa år 1872 respektive 1885). Tio år efter dessa händelser bröt ett krig ut, vilket resulterade i kolonialisternas nederlag, som erkände den afrikanska statens oberoende.
  5. Labour Day - det firas den 1 maj i flera århundraden. De lokala myndigheterna främjar det gemensamma arbetet med kapital och arbete. Firmans ideologi innebär att denna semester är tillägnad alla arbetande människor, oavsett deras välbefinnande och maktnivå. I hjärtat av händelsen är uttrycket av tacksamhet för varje person för hans hjälp till arbete till förmån för samhället.
  6. Fasika (påsken) sammanfaller med den ortodoxa ljusa söndagen. Detta är den viktigaste kristna semestern i landet, som firas precis en vecka efter Hosanna (Palm Sunday). Innan den här händelsen håller lokalbefolkningen en 55-dagars snabbhet. De äter bara grönsaker en gång om dagen. På förmiddagen till påsken hålls kyrkans tjänst, det är nödvändigt att komma till det i färgglada kläder med tända ljus i händerna. I Fasika samlas hela familjen och firar exakt en vecka. Bordet serveras vanligtvis med nationella rätter , till exempel Durovot, som är en bakad kyckling eller en rå köttkaka.
  7. Dag för det militära regimets fall - firade den 28 maj. Det är tillägnad händelserna som inträffade 1974. Vid den tiden var en armé stationerad i Asmara, soldaterna mutinerade och började kräva att de skulle ökas med kontantförmåner. De förenades av militära enheter, studenter och arbetstagare från alla regioner i Etiopien, vars mål var regeringens avgång. Även om kejsaren också gjorde betydande medgivanden för upprorna, blev han omstyrd. År 1991 hölls en nationell konferens i landet där det beslutades att regeringen skulle styras av ett specialråd bestående av 87 representanter från 20 politiska partier.
  8. Enkutatash är det etiopiska nyåret, firade den 11 september. Den juliska kalendern fungerar här inte bara i kyrkan utan också i vardagen. Det antas att denna fest var godkänd av Saba-drottningen, och dess namn är översatt som dagen för att erbjuda juveler. I stället för ett julgran och kransar, slår lokalbefolkningen en stor eld av gran och eukalyptus i städernas huvudkvarter, med ett starkt träd som grund. I huvudstaden kan längden på en sådan brand nå 6 m. Vanligtvis väntar alla ivrigt på att han ska blossa upp och se var toppen kommer att falla. Detta indikerar det område där den största skörden kommer att vara. I Enkutatash sjunger, dansar och sätter bord med traditionella rätter.
  9. Meskel är en religiös festival i Etiopien, firade den 27 september (eller den 28: e på ett språngår). Namnet på händelsen betyder "kors". Enligt legenden, på den dagen fann moderen till kejsaren av byzantin Elena i Jerusalem en kristen relik - korsfästelsen som Jesus Kristus dog. Därefter upplyste hon en landmärkebrand, och flammen steg så högt i himlen att det var synligt även i afrikanska länder. Aboriginal människor håller denna händelse särskilt. Till exempel i Addis Abeba kommer invånarna till ett torg som är täckt av gula blommor, uppför en konformad struktur, be och observera föreställningarna hos söndagsskolelever och bränna även bål som symboliserar solen, värmen och ljuset.
  10. Kulubi Gabriel är Gabriels dag, som firas den 28 december. Denna ärkeängel är den mest populära beskyddaren av de kristna etiopierna. Troende besöker templet och tackar helgen, ber honom om hjälp, utför de tidigare givna löften och ta med offer (en mängd olika paraplyer och ljus). Präster säljer dessa gåvor, men hjälpa de fattiga med de pengar de tjänar. På Kulubi Gabriels dag, över 100 barn genomgår en dopceremoni, de får namnen som motsvarar semestern.