Bröd i surdegen i brödtillverkaren

Om du föredrar en metod att laga bröd utan att delta i jäst kan alternativen vara två alternativ: användning av läsk för att höja degen eller ersättning av jäst med surtgröna. Den första metoden är ändå bekväm, men begränsar dig i utbudet av bakverk, som kan förberedas, och den andra kan säkert kallas ett fullvärdigt alternativ till jäst, vilket ger ett praktiskt taget oskiljbart resultat.

Bröd på surdeg i bageriet är bakat nästan utan störningar från utsidan: lägg ingredienser, sätt på önskat läge och vänta på ljudsignalen.

Bezdorozhevoy bröd på surdean i brödtillverkaren - recept

Om du har en programmerbar brödtillverkare, har du möjlighet att baka bröd i enlighet med individuella inställningar - det här är idealiskt för bröd med surdej.

ingredienser:

beredning

 1. För att ordentligt kunna fungera gluten deg, och därigenom ge en loafpuff, måste den knådas två gånger, med en paus för provning mellan varje knådning.
 2. Först, i skålen av enheten, blanda det första paret av ingredienser från listan, tillsätt olja till dem.
 3. Blanda klanen separat med salt och socker, häll i mjölet och tillsätt den resulterande blandningen till vätskorna i skålen.
 4. Nu till personliga inställningar: Den första blandningen ska ta 15 minuter, följt av en timme klättring, sedan den andra knådningen, den här gången en fem minuters och en fyra timmars klättring.
 5. Efter lång försiktighet borde brödet bakas i en och en halv timme.

Hur bager man rugbröd på en surdeg i en brödtillverkare?

Att baka rågbröd på sura är en särskilt svår process. Eftersom rågmjöl inte är alltför rik på gluten stiger den motvilligt även i närvaro av jäst, och vad kan vi säga om deras frånvaro. Frälsning kommer att vara tillsats av vetemjöl i degen, och med det en klar överensstämmelse med de korrekta proportionerna av ingredienserna.

ingredienser:

beredning

 1. Den första i skålen är att späda surtnarna. Omedelbart till det kan du lägga till salt och torkade örter, följt av en blandning av siktad vetemjöl och rågmjöl.
 2. När alla ingredienserna är i skålen, sätt på knådningsalternativet och låt degen vara klar i automatiskt läge. När läget är färdigt, kontrollera att degen är buntade, om nödvändigt, trimma kanterna.
 3. Lämna på två timmars provning i värmen, precis i brödkorgen, och välj sedan bakningsläget och koka i ca 60 minuter.
 4. I slutet av regimen lämnar du brödet i ytterligare en timme och tar bort det.

Ett recept på bröd på hopphopp med bageri

ingredienser:

beredning

 1. Varmt vatten blandat med hoppjäsning och socker. Tillsätt vegetabilisk olja. Den senare sätter i mjöl.
 2. För att testa testet, välj alternativet "Pizza".
 3. I slutet av processen, lämna degen för provning, och efter att ha ökat, dabble. Upprepa proceduren igen, sätt sedan på "Bakning" -läget i 1 timme.
 4. Vitt bröd på surdean i brödtillverkaren lämnas för att gå direkt till brödtillverkaren tills det blir varmt, och sedan extraherar vi, låt det svalna helt och ta provet.