Bröd i Baker

Bröd i bageriet bakas nästan utan att matlagningen deltar, tillräckligt för att kasta ingredienserna i önskad ordning och välj önskat läge, de återstående manipuleringarna: från knådning till provning och bakning, behöver inte din deltagande.

Bröd från helmjöl i en brödtillverkare

Hela kornbröd uppskattas särskilt i kostsamhället. Skalet av spannmål, som är bevarat i sådant mjöl, påverkar fördelaktigt matsmältningen och smaken av den färdiga bakningen. Eftersom sådant mjöl innehåller mindre gluten , men mer "tyngre" degskallfragment, blandas helkornsmjöl med vanligt vete för att producera frodiga och mjuka bröd.

ingredienser:

beredning

 1. Beståndet av ingredienserna kan vara annorlunda än det som anges nedan, följ därför anvisningarna till den specifika modellen på enheten.
 2. Typiskt skickas den första i skålen på bageriet väl saltat varmt vatten, följt av torra ingredienser: en blandning av båda typerna mjöl, en god nypa salt och torrjäst.
 3. När alla komponenter i listan kommer in i behållaren, återstår det att aktivera "franskbröd" -läget, sätt vikt och önskad färg på skorpan.
 4. Efter att du har klickat på "Start" -knappen måste du bara vänta på ljudmeddelandet om slutet av tillagningen.

Bröd från rågmjöl i en brödtillverkare - recept

Bakning av rågmjöl har medvetet den största populariteten bland genomsnittskonsumenten. Anledningen till detta är inte bara den sämre konsistensen av smulan, men också dess smak, liksom en ömtålig surhet. Återigen, på grund av det speciella rågmjölet, kan bröd som endast är bakat på grund av det inte bli tillräckligt frodigt, och därför blandas det med vetemjöl i proportioner om ca 2: 1.

ingredienser:

beredning

 1. Kombinera mjölet med jästen och värm upp vattnet tills det är varmt, för att aktivera jästen.
 2. Sätt i de torra ingredienserna, tillsätt salt och socker i en nypa, häll sedan i vätskan.
 3. Från mängden ingredienser som erhålls, erhålls 750 gram bröd, så välj lämplig vikt på enheten, sedan medellångfärgen och skorstensdensiteten och ställ sedan in "franskbröd" -läget.
 4. Vidare kommer det läckra brödet i brödtillverkaren att närma sig och bakas redan utan hjälp från utsidan.

Receptet på vitt bröd på kefir i en brödtillverkare

Om du bestämmer dig för att överge bakning med tillsats av jäst, stoppa sedan din uppmärksamhet på läskbröd. Inom ramen för ett sådant recept är huvudlyftkraften koldioxid, vilken frigörs genom kontakt av soda med mjölksyra från kefir.

ingredienser:

beredning

 1. Innan du baka bröd i en brödtillverkare, passera mjölet genom en sikta och blanda med nypa salt och socker.
 2. Häll i kefir i skålen vid rumstemperatur, tillsätt soda, följt av en mjölblandning.
 3. Eftersom soda och kefir reagerar snabbt, så att koldioxid inte kommer ut innan det sätts, är det bäst att minska knådningstiden till maximalt. För detta ändamål har de flesta brödmakare accelererade regimer. Välj en som kan baka en servering upp till 750 gram.
 4. Så snart ljudsignalen låter är brödet på kefir i bageriet klart, det kan extraheras och kylas.