Strawberry Sorbet

Som efterrätt för ett festligt bord, eller på helgerna eller för en romantisk middag kan du laga en jordgubbssorbet (det är en sådan massa som potatismos, frusen till ett fast eller halvflöde).

Berätta hur man gör jordgubbssorbetor. Jordgubbar kan användas både fräscha och frysta. Om vi ​​lagar mat för barn, utesluter vi naturligtvis alkohol.

Receptet på jordgubbssorbet

ingredienser:

beredning

Jordgubbe krossas i en mixer. Tillsätt socker och vin och blanda försiktigt med något visst separat protein (gör det visp eller mixer vid låg hastighet). Häll den resulterande blandningen i en behållare, täck och placera i kylskåpets frysfack i 3-5 timmar. Under denna tid avlägsnar vi regelbundet (4-5 gånger) behållaren med sorbet och piskar den lite, lägg den igen i frysen. Vi serverar sorbet i form av bollar, som glass eller i halvflytande form i kremankah. Du kan servera en sorbet med en cocktail med vermouth , som användes i matlagning, eller ett lätt muscat dessertvin.

Banan-jordgubbssorbet med paprika och tequila i mexikansk stil

ingredienser:

beredning

Jordgubbar och bananmassa är stansad blender till läckra potatis. Tillsätt kräm, socker, tequila eller meskal och limejuice. Lägg också till för att smaka på paprika och riven mörk choklad (han väl komplettera smaken av paprika i ett generellt ensemble, äkta för mexikanska rätter).

Vi häller massan i en behållare, täcker den och lägger den i frysfacket i 3-5 timmar. Under denna tid piska sorbet 4-5 gånger med en visp.

Om du inkluderar fantasi kan du självständigt uppfinna nya recept för sorbet baserade på jordgubbar. Förresten harmoniserar jordgubbarna perfekt med smaktonerna av gin, mint och champagne - du kan lägga till dessa ingredienser i sorbet eller servera en cocktail av dessa ingredienser till jordgubbssorbet.