Botanisk trädgård och Zoo


De flesta resenärer börjar sitt äventyr genom den fantastiska Paraguay från huvudstaden Asuncion . Denna charmiga kolonialstad är en av de mest ovanliga huvudstäderna i Sydamerika och är känd för sina neoklassiska fasader, vackra torg och mysiga, skuggiga boulevarder. Det här är också en motsägelse: Dyra sportbilar sopa längs de förstörda kullerstensgatorna, medan gatuförsäljare säljer alla slags prydnadsföremål i skuggan av moderna köpcentra. Trots allt, förtjänar denna stad turister uppmärksamhet, bland annat tack vare den magnifika botaniska trädgården och djurparken, som kommer att diskuteras senare.

Intressanta fakta

Den botaniska trädgården och djurparken (Jardín Botánico och Zoológico de Asunción) anses vara en av de viktigaste sevärdheterna i Asuncion. Det ligger i norra delen av staden och täcker ett område på 110 hektar. Trädgården grundades 1914 på platsen för den före detta presidenten av Paraguay Carlos Antonio Lopez (1842-1862 gg). Byggnaden var i sin ursprungliga form till idag och representerar ett stort historiskt värde.

Grundarna till en underbar park anses vara tyska forskare Karl Fibrig och hans fru Anna Hertz. Fibrig var en berömd professor i botanik och zoologi vid Asuncias universitet och det var han som främjade idén att skapa en plats där djur kunde leva i förhållanden närmast deras naturliga livsmiljö. I sin tur var fruen till forskaren Anna engagerad i utvecklingen av trädgårdslandskapsdesign - enligt historiker hör de flesta av projekten i djurparken till henne. Under Chakkriget lämnade Fibrig Paraguay med sin familj och hela hans arv överfördes till Asuncions kommun.

Vad ska du se?

På territoriet av en av de viktigaste naturattraktionerna i Asuncion finns flera ställen som är obligatoriska för att besöka:

  1. Botanisk trädgård. En viktig del av parken, där de sällsynta inhemska växtarterna är representerade. Bland dem ser du även träd som är över 150 år gamla.
  2. Plantskola. En del av parken, där mer än 500 olika växtsorter odlas, av vilka de flesta har medicinska egenskaper. Kenneln samarbetar med Genèves botaniska trädgård och är öppen för besök året runt.
  3. Zoo. En av de mest favoritplatserna för både vuxna och barn. På sitt territorium bor omkring 65 arter av djur, fåglar och reptiler, bland vilka du kan se både representanter för den lokala faunan och mer exotiska exemplar. Av stort intresse är Chakbagerierna - en art som anses utrotad i många år och återupptogs på 1980-talet.
  4. Naturhistoriska museet. Samlingen av ett av de mest besökta museerna i den paraguayanska huvudstaden ligger i den tidigare herrgården Carlos Antonio Lopez. Här kan alla bekanta sig med den fantastiska historien om denna plats och i Paraguay i allmänhet.

Hur kommer man dit?

Du kan komma till Botaniska trädgården och Asuncion Zoo antingen själv eller med kollektivtrafik . Inte långt från huvudentrén är Estacion Botánico station.