Hur lär man sig att förstå människor?

Framgångsrik kommunikation med en person bestäms av huruvida du vet hur man lär sig att förstå människor. Att förstå vem du hanterar varje dag, vem du litar på är mest intim, spelar en viktig roll i ditt liv för att kunna se en konstgjord mask i tid. Märkligt nog, men att se ett sans ansikte är väldigt enkelt, det viktigaste - tålamod och förmåga att observera.

Förmågan att förstå människor är en hel vetenskap. Det hjälper till att hitta ett individuellt tillvägagångssätt för varje person. Denna vetenskap lär oss hur vi accepterar vår kompanjas ibland komplexa och oförståeliga natur, för att förstå andra människors livsprinciper och värderingar. Det är värt att notera att man för att förstå andra, som noterat av Napoleon Hill, en amerikansk psykolog, måste studera: en persons syn, gång och hållning, valet av ord, deras natur och riktning, röstens klang, ton och ljud.

Och för att förstå hur man förstår människor är det nödvändigt att studera: När en man är arg, när han är upptagen när han skriver när han är kär, när han upplever ett svårt ögonblick i sitt liv, när han pratar om andras problem eller när det händer om andras framgångar , när en person är ensam och tankeväckande.

Innan du drar slutsatser om vad en person verkligen är, bör du titta på honom enligt ovanstående. Detta bekräftar återigen att det är meningslöst att döma en person från första intrycket.

Reglerna för att förstå människor

Psykologi, som syftar till att lära sig att förstå människor, rekommenderar att man lyssnar på de grundläggande reglerna för förståelse för andra människor:

  1. Känslor och känslor. Som ni vet finns det människor med hög och låg känslighet. För att kommunicera med emotionella människor, glöm inte att de behöver lyssnas på. För dem, som luft, dela vad som har ackumulerats. Lyssna på dem. Det blir inte överflödigt om du låtsas att du lyssnar. men var inte så känsliga för sina erfarenheter. Icke-emotionella människor brukade uttrycka sina känslor olika, med hjälp av tanken. Var inte rädd att fråga sådana människor för deras åsikt. Skjut dem till berättelsen om intryck.
  2. Humöret. Människor med ett positivt humör är en typ av välbefinnande för andra. En person som förstår vad som verkligen döljer ett andras leende, som en person som är känd i viner. Från det första ögonblicket kan du förstå vem du kan lita på, och med vilken du behöver minska kommunikationen till ett minimum. Det är nödvändigt att kommunicera med positiva människor genom att helt enkelt uppmuntra dem hela dagen. Glöm inte att komplimera honom. Glöm inte att om det finns en person framför dig som alltid är i gott humör kan det vara något fel i det här. Eller han kastar sin ilska på någon annan.
  3. Begäran. Om din vän börjar bekanta dig med förfrågningar, efter många bekanta, varav många är oanvändbara för dig, är det värt att uppmärksamma det. Vanligtvis införs inte folk med ett stort antal begäranden till okända personligheter.
  4. Inflytande. I det fall när du efter en liten kommunikation märker att en person försöker ge dig något tryck, tvinga dig att göra något, utan din önskan, du behöver prata med honom om det. Hans reaktion på din begäran om en konversation i denna fråga kommer att vara det viktigaste svaret, om det är så. Tid spenderas tillsammans. När du accepterar en person som din bekant, bör detta inte fokusera din uppmärksamhet. Men om du överväga honom din vän, var uppmärksam på det faktum att du ofta ser, pratar. Eller den här personen försöker alltid att undvika att träffas eller försöker stoppa konversationen så snart som möjligt.
  5. Intressen. Om du märker att din samtalsperson försöker på alla möjliga sätt att kopiera dig, imitera dig och i ett stort företag förklarar att han har andra intressen som inte liknar din, var uppmärksam på vem du faktiskt kommunicerar med.

Förstå människor är en bra skicklighet, mycket användbar i livet. Beroende på din förmåga att se de sanna intentionerna och "jag" till en person beror det ju på vad din miljö kommer att vara och om du kommer att kunna få personer med dig från första minuten.