Pantanal


I den sydvästra delen av Bolivia finns ett riktigt ekologiskt paradis för turister - Pantanal. Dess område är mer än 30 tusen kvadratkilometer. Klimatet här är ganska mildt, och lufttemperaturen varierar från +12 till +25 ° C.

På spanska betyder ordet Pantanal "swampy lowland": det anses vara det största i världen. Detta rikaste bassäng ligger på flera staters territorium: Bolivia, Paraguay och Brasilien. Pantanalens ägodelar ingår i UNESCOs världsarvslista, eftersom det finns 4 skyddade naturområden här. En av dem är reserven med samma namn Pantanal.

Flora och fauna

Pantanalens djur- och växtvärld är mycket varierande. Det finns många olika fåglar (omkring 650 arter), reptiler (över 80 arter), insekter (bland dem mer än 1000 arter av fjärilar), reptiler (ca 60 arter) och fisk (ca 250 arter) i naturreservat. Här kan du se ett skådespel som du inte hittar någon annanstans - en anakonda som lever under naturliga förhållanden, eller stora klyftor av caimaner. Pantanal är också ett paradis för fiske. Dessutom går du till den fascinerande Pantanal safari, du kan göra underbara bilder till minne.

Lika rik är Pantanalens vegetation. Området är täckt av spannmål, fleråriga gräs, halv buskar, buskar och många träd. Ett inslag i detta område är blandningen av savannor och säsongsskogar.

Turistorter i Pantanal

Den mest framgångsrika perioden för att besöka den bolivianska "ekosonen" är från maj till oktober, när regnsäsongen passerar, och vattennivån faller gradvis. De turister som kom hit speciellt för att titta på fåglarna blir glada. Utflykter arrangeras på hästar och jeeps. Men under regnperioden - från november till april - översvämmas de flesta av Pantanal. Du kan studera terrängen under denna period endast med båt.

Att bosätta sig i Pantanal kan vara i separata stugor, stående i djurlivets famn. Turistprogrammen är utformade för varje smak: från två dagar till en vecka. För att komma så nära som möjligt för att bekanta sig med den lokala naturen rekommenderas turister att välja en tur som varar 4-5 dagar. Ett sådant program innehåller vanligtvis olika utflykter , boende och måltider.

Hur kommer man till Pantanal?

Bredvid Pantanal är en liten bolivianska stad Puerto Suarez. Du kan komma dit med något transportmedel i Bolivia : med tåg, flygplan och bil. Och sedan med buss eller taxi för att komma till Pantanalens territorium.