St Francis kloster


Klostret St. Francis ligger i den historiska stadskärnan i Peru - Lima . 1991 inkluderades den i UNESCOs världsarvslista.

Klostrets historia

Lima fram till mitten av XVIII-talet kallades "kungens stad" och betraktades som centrum för den spanska nya världen. Kyrkan och klostret St. Francis byggdes 1673. År 1687 och 1746 registrerades kraftfulla jordbävningar i Peru , men centrum för den latinamerikanska kolonial arkitekturen var praktiskt taget opåverkad. Den största skada orsakades av jordbävningen som inträffade 1970. Strukturen är byggd i spanska barockstil, vilket framgår av närvaron av en rikt dekorerad kyrka, som är skyddad med glaserade kakel av korridorer och imponerande moriska kupoler. Vissa delar av byggnaden är i mudejarstil.

Monastic komplexet innehåller följande objekt:

Funktioner av klostret St. Francis

Så snart du kommer till torget framför klostret St. Francis, omedelbart omsluter någon spännande atmosfär. Kanske beror det på strukturens stil eller det stora antalet pussel som hör samman med klostret. Vad som var orsaken till denna spänning, det finns något som kan beundras.

Så snart du passerar klostrets tröskel, är den spanska barockens pompositet och storhet uppenbar. Kyrkan är målad i oerfärg, och fasaderna är dekorerad med eleganta dekorativa element och eleganta arkader. Inuti ser allt inte mindre elegant ut - en maurisk kupol, ett rikt dekorerat altar och många fresker.

De största attraktionerna i klostret St. Francis i Lima är biblioteket och katakomberna. Det världsberömda biblioteket är förvaret till nästan 25 tusen gamla manuskript. Några av dem skrevs för långt före de spanska kolonisternas ankomst i landet. Bibliotekets gamla artefakter inkluderar:

Dessutom äger klostret 13 forntida målningar och flera målningar, som skrivits av elever på skolan Peter Paul Rubens. Om du går några meter under byggnaden av klostret, kan du komma till den mest mystiska delen av strukturen - de gamla katakomberna, som upptäcktes 1943. Enligt forskning, till 1808 användes denna del av klostret St. Francis som en begravningsplats för invånarna i Lima. Och även om krypten själv är byggd av betong och tegel, är dess väggar fodrade med tusentals mänskliga skalle och ben.

Enligt forskare begravdes minst 70 tusen människor i katakomberna. Det finns många brunnar fyllda med samma rester. Dessutom läggs olika mönster ut av ben och skalle. Rundtur på den ursprungliga gamla kyrkogården kan kallas en av de mest otäcka, men samtidigt oförglömliga intryck från Lima.

Hur kommer man dit?

Klostret St. Francis ligger bara ett kvarter från parken La Muralla och Armory Square , där du också kan se katedralen , kommunalpalatset , ärkebiskopens palats och många andra. Du kan komma dit till fots, till exempel, om du flyttar från Peruvianska byggnadens byggnad längs Chiron Ankashgatan, så vid dess nästa korsningar uppträder dess magnifika silhuett. Du kan också köra till alla transporter .