Blodtest för antikroppar under graviditeten

Antikroppar - ett proteinkomplex som bildas som ett resultat av inträdet i kroppen av ett främmande element, antigen. På detta sätt, med användning av data av biologiska föreningar, är det mänskliga immunsystemet involverat. Förekomsten av sådana strukturer i kroppen indikerar närvaron av en främmande komponent, som ofta kallas ett allergen.

Denna typ av forskning, som ett blodprov för antikroppar, ordineras ofta under graviditeten. Med hjälp av det kan du identifiera närvaron av ett antal proteinkomponenter till olika allergener. Vid graviditet görs en analys för följande titrar av antikroppar: G, M, A, E. Således fastställer läkare transporten, möjligheten till utveckling av sjukdomar.

Vad menas med förkortningen TORCH?

Denna studie utförs med fostret som utförs för att detektera antikroppar mot sjukdomar som toxoplasmos, rubella, herpes, cytomegalovirus i kroppen.

Infektioner av detta slag har en ökad risk för gravida kvinnor och fostret, speciellt om infektionen inträffar under graviditetens första trimester. Ofta är de orsaken till komplikationer som spontan abort, anomalier av intrauterin utveckling, blodinfektion (sepsis), fosterutveckling fading.

Vad är syftet med graviditeten för ett blodprov för Rh-antikroppar?

Denna studie tillåter tid att identifiera möjligheten att utveckla en komplikation, såsom Rh-konflikten. I de fall när framtida mamma har en negativ Rh-faktor, och fadern - en positiv, finns det en antigenkonflikt. Som ett resultat börjar antikroppar mot det framtida barnets erytrocyter att syntetiseras i den gravida kroppen.

Det är värt att notera att risken för konflikter ökar med antalet graviditeter. Således börjar den med den första organismen av en kvinna bara producera antikroppar, vars koncentration inte når stora värden.

Konsekvensen av Rh-konflikten är fosterdöd, vilket leder till fortsatt födelse.

Vad är ett gruppantikroppstest för graviditet?

Så kallade gruppantikroppar, börjar syntetiseras i närvaro av konflikt över blod, d.v.s. inkompatibilitet av blodgruppen hos det ofödda barnet och hans mor.

Det utvecklas i sådana fall när proteiner av fosterblod, utom henne, går in i moderns blodomlopp. Det är värt att notera att detta noteras ganska ofta, men leder sällan till konsekvenser. Läkare utför en konstant kontroll av antikroppstiter, vilket gör det möjligt att undvika utveckling av komplikationer.

Hur korrekt överlämnar analysen av antikroppar vid graviditet?

Att förbereda sig för denna typ av forskning innebär att man följer en viss diet: oljig, kryddig, salt mat är utesluten. Dessutom är fysiska aktiviteter inte tillåtna före analysen dagen innan. Biomaterialprovtagning utförs på morgontimmarna, i en tom mage, från ulnarvenen.