Hur går graviditeten i veckor?

Att vänta på barnet är en viktig period i framtida föräldrars liv. Lusten att veta hur en normal graviditet ska gå är helt naturlig och talar om parternas ansvar.

Funktioner av utveckling under första trimestern

Att göra en slags dagbok kommer att hjälpa den framtida mamman att kontrollera sin hälsa, samt komma ihåg nödvändiga tester, undersökningar och inköp. Föräldrar i början av termen gör planer och vill veta vad som väntar dem närmare födelsen. Men hur, som den första veckan av graviditeten fortsätter, lär de sig som regel efter det. I själva verket brukar den här kvinnan ännu inte veta att den är gravid.

1 trimester är mycket viktigt, för vid denna tidpunkt inträffar följande signifikanta steg i utvecklingen av smulor:

Du borde veta att före den 10: e veckan den embryonala perioden varar, och sedan börjar fostret.

2 och 3 trimester av fetation

Vid denna tid har alla livssystem och organ redan lagts och barnet fortsätter sin intensiva utveckling. Moms är oroliga för att de är alla bra och vill veta hur vanlig graviditet är i detta skede. För att bli av med onödiga känslor, bör du regelbundet besöka läkaren, genomgå ultraljud, tester. Försum inte ytterligare test om läkaren har anledning till detta.

Alltid vid 14-15 veckor blir magen märkbar och vid 20 - de flesta kvinnor känner redan barnets första rörelse i livmodern.

Vid ungefär den 27: e veckan blir krummen externt densamma som hans föräldrar kommer att se efter att ha fött. Det är dags att förbereda saker på sjukhuset, lära sig andas ordentligt, utrusta ett familjen bo. Under tredje trimestern har kvinnan träningsmål. Efter 36 veckor kan födelseprocessen börja när som helst, därför borde det inte provoceras, till exempel efter kön.

Att veta hur graviditeten varar i veckor, kan unga föräldrar bättre förbereda sig för en krumbs födelse.