Behandling för ett hot om missfall i de tidiga stadierna

Behandling av hotet om att graviditeten upphör i tidig fas utförs nästan alltid på ett sjukhus. Den terapeutiska processen riktar sig först och främst till bevarandet av graviditeten, såväl som till förbättringen av tillståndet hos den gravida kvinnan själv.

Vilken behandling föreskrivs för hotet om tidig uppsägning av graviditeten?

För att minska motoraktiviteten, som delvis leder till en ökning av livmoderns ton, ges en kvinna en sängstöd. I de situationer där hotet om avbrott av graviditet är förknippat med stress, svår oro, är gravida kvinnor förskrivna sedativa. Bland de mest prisvärda och naturliga, gräsmoderna och valerianerna.

När det gäller den specifika behandlingen av hotet om missfall, i tidiga skeden gör det inte utan användning av hormonella medel. Enligt statistiska uppgifter är det brott mot den hormonella bakgrunden som oftast leder till spontan abort. I sådana fall saknar kroppen regelbundet hormonprogesteron, vilket är ansvarigt för normal graviditet. Bland de mest använda hormonella läkemedlen kan identifieras Dufaston, såväl som Utrozhestan, som bidrar till att upprätthålla den hormonella bakgrunden i tidig graviditet.

När man utvecklar hotet om missfall på grund av en immunkonflikt, som ofta observeras i de tidiga stadierna, föreskrivs mediciner som Dexamethason, Metipred. Doseringar och mottagningsfrekvensen beror helt på de tillgängliga symtomen och svårighetsgraden av problemet.

Vad ska jag göra om det finns tecken på graviditetsstörning?

De flesta situationer där det finns ett hot om missfall kan undvikas. För att göra detta, lyssna noggrant på din kropp och med de minsta avvikelser tveka inte att konsultera en läkare.

Vidare, ta inte den diagnostiserade diagnosen "hot om att graviditeten avslutas", som en mening. Vid upptäckt av denna sjukdom i ett tidigt skede kan spontan abort undvikas.